BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για την ελαφριά, εξάμετρη σπαρτική Megant 602R της Kuhn

Η ελαφριά σχεδίαση του νέου Megant 602R επιτρέπει χειρισμό από τρακτέρ 150 ίππων, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για πολλούς αγρότες.

MEGANT_Working2

Βασίλης Σοφός

1511
0

Η Kuhn λανσάρει τη βελτιωμένη και ελαφριά σπαρτική Megant 602R, που διαθέτει νέα μαχαίρια με δόντια, ενημερωμένο τερματικό και την επιλογή προσθήκης δεύτερης χοάνης, ώστε οι αγρότες να μπορούν να σπείρουν δύο καλλιέργειες με ένα πέρασμα.

Το μηχάνημα είναι παρόμοιο σε λειτουργικότητα με το προηγούμενο μοντέλο 600, αλλά διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης του μισού εργασίας, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με μια επιπλέον χοάνη SH1120 110 λίτρων. Οι τρεις τύποι δοντιών που είναι συμβατοί με την σπαρτική Megant περιλαμβάνουν ευθεία, αναστρέψιμη κίνηση προς τα εμπρός και ένα νέο, στενό και ίσιο δόντι 12 χλστ. με επικαλυμμένα σημεία από καρβίδιο, για μείωση της φθοράς και βελτιωμένη διείσδυση στο έδαφος.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το μηχάνημα είναι κατάλληλο για τρακτέρ με ή χωρίς ISObus χάρη στο νέο του τερματικό VT 30, το οποίο διαθέτει περίβλημα ανθεκτικό στους κραδασμούς, μεγάλα κουμπιά και εργονομικό σχεδιασμό για βελτίωση της ανθεκτικότητας και της ευκολίας χρήσης.

Επιπρόσθετα, είναι συμβατό τόσο με Kuhn CC1 800-1200 όσο και με άλλα τερματικά ISObus, με αυτό να το κάνει πιο προσιτό και οικονομικό για όλους τους χρήστες. Το μοντέλο 602R διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά από το μεγαλύτερο μηχάνημα σποράς Espro, που έχει σχεδιαστεί για ξηρές συνθήκες.

Επιπλέον, η χοάνη με πριτσίνια του προηγούμενου μοντέλου έχει αντικατασταθεί από μια βελτιωμένη χοάνη 1800 λίτρων με χωρητικότητα 1.200 κιλών σιταριού για σπορά 60 εκταρίων την ημέρα. Η νέα χοάνη διαθέτει και εσωτερικά βήματα για τη βελτίωση της πρόσβασης στην κεφαλή διανομής και μια κλειστή πόρτα που επιτρέπει στους χειριστές να διαχωρίζουν τα δύο διαμερίσματα. Αυτό αφήνει χώρο για τη ρύθμιση της μονάδας μέτρησης όταν η χοάνη είναι γεμάτη και βοηθά στην εξάλειψη των υπολειμμάτων σπόρων στη μονάδα όταν το μηχάνημα είναι υπό μεταφορά.



Τέλος, το 602R διαθέτει βαλβίδες Kuhn Vistaflow, που μπορούν να ρυθμιστούν και να ελέγχονται από το τερματικό, επιτρέποντας στους χειριστές να προσδιορίσουν τον ρυθμό ροής σπόρων και να αποθηκεύσουν ρυθμίσεις για το μέλλον. Το Vistaflow καταγράφει ακόμη και τις διαμορφώσεις του ίχνους, για να επιτρέψει την ακριβέστερη χρήση των ψεκαστικών και των λιπασματοδιανομέων και τελικά να μειώσει το κόστος εισροών.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία