BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αγρονομικά data σε όλους μοιράζει η Krone με το ειδικό κιτ SmartConnect Solar

Το Smart Connect Solar είναι μια επέκταση και χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μια ηλιακή κυψέλη και αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Με το σύστημα μπορούν να εξοπλιστούν και μηχανήματα που δεν προέρχονται από το εργοστάσιο της Krone για να ενισχύουν με δεδομένα τους χειριστές μηχανημάτων χορτονομής και όχι μόνο.

Krone-TC-1370-2

Βασίλης Σοφός

242
0

Ένα κιτ τηλεμετρίας για όλες τις μάρκες παρελκόμενων παρουσιάζει η Krone. To SmartConnect Solar είναι ένα «logger» που λειτουργεί με τον ήλιο, τοποθετείται σε όλες τις μάρκες εργαλείων και καταγράφει με τους αισθητήρες του μια σειρά από χρήσιμα δεδομένα σε χορτοσυλλεκτικά, βαγόνια και χορτοκοπτικά μηχανήματα. Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη μονάδα τηλεμετρίας κλείνει το υπαρκτό «κενό« στην ψηφιοποίηση χορτοδετικών, συλλεκτικών, τσουγκρανών αλλά και άλλων μηχανημάτων, αφού κοστίζει λίγα -όπως δηλώνει η Krone, 625 ευρώ σε συγκεκριμένες χώρες- και όλη η μονάδα περιλαμβάνει δύο πλάκες στήριξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλάκες γενικής χρήσης για άλλες μάρκες.

Η ηλιακή μονάδα SmartConnect δεν έχει ούτε διακόπτες ούτε καλωδιακές συνδέσεις. Μόνο μία δίοδος εκπομπής φωτός χρησιμοποιεί χρώματα και μοτίβα που αναβοσβήνουν για να υποδείξει εάν το καταγραφικό είναι ενεργό, ο εντοπισμός θέσης μέσω δορυφόρου λειτουργεί και είναι διαθέσιμη σύνδεση κινητού τηλεφώνου.



Σημειωτέον ότι η Krone έχει αναπτύξει μια ακόμη μονάδα για ρυμουλκούμενα σε συνεργασία με το δικό της τμήμα επαγγελματικών οχημάτων. Το εν λόγω κιτ έχει πάχος μόνο 20 χιλιοστά, αλλά έχει μήκος και πλάτος 200 επί 130 χιλιοστά αντίστοιχα. Για την τροφοδοσία χρησιμοποιούνται ηλιακό πάνελ και μπαταρία. Το επίπεδο πλήρωσης εμφανίζεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Smart Telematics. Εάν η μπαταρία λειτουργεί, το καταγραφικό μπαίνει σε λειτουργία ύπνου και είναι έτοιμο για χρήση ξανά μόνο με επιπλέον φως.

Στη συσκευή υπάρχει επίσης δέκτης GNSS, αισθητήρας θέσης και επιτάχυνσης, ραδιομόντεμ με κάρτα SIM πολλαπλών δικτύων, επεξεργαστής και μνήμη δεδομένων. Η μονάδα αντιστοιχεί στην κατηγορία προστασίας IP69K και είναι ανθεκτική σε μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης.

Χάρη στην έξυπνη διαχείριση ενέργειας, τα ηλεκτρονικά μεταβαίνουν αυτόματα σε μια οικονομική λειτουργία ύπνου μετά από δύο λεπτά ακινησίας. Με την πρώτη κίνηση, το σύστημα ξυπνά και στέλνει δεδομένα θέσης και κατάστασης στην Krone Smart Telematics. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη και αποστέλλονται με την επόμενη ευκαιρία εύρεσης δικτύου.

Για να χρησιμοποιηθεί το καταγραφικό, χρειάζεται ένας λογαριασμός στη δωρεάν πύλη Krone Smart Telematics, με τη μονάδα SmartConnect Solar να έχει έναν κωδικό συσκευής στο περίβλημα που πρέπει να εισαχθεί στην πύλη. Στη συνέχεια, ο διαχειριστής του πεδίου μπορεί τώρα να διαμορφώσει πολλά μηχανήματα στα οποία θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το SmartConnect Solar εναλλάξ. Με τη βοήθεια του αισθητήρα θέσης, η συσκευή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μετρητής φορτίου σε ένα πτερύγιο. Ο αισθητήρας θέσης σε μια περιστρεφόμενη μπούμα μπορεί να διακρίνει τη θέση μεταφοράς και τη θέσης εργασίας.

Τι αποκομίζει ο αγρότης ή ο εργολάβος από αυτό; η Krone λέει ότι η παρακολούθηση εκτελείται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου. Αυτό είναι εφικτό από τον υπολογιστή καθώς και με τη δωρεάν εφαρμογή smartphone. Όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, το καταγραφικό στέλνει ένα σύνολο δεδομένων κάθε δέκα δευτερόλεπτα, ενώ όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή, τα δεδομένα ομαδοποιούνται και αποστέλλονται με χαμηλότερη συχνότητα.



Αυτά τα δεδομένα είναι η θεση,η ταχύτητα και η κατεύθυνση του ταξιδιού, η απόσταση που διανύθηκε, η θέση εργασίας ή μεταφοράς, ο αριθμός των διαδρομών ή η περιοχή εργασίας με βάση την κατάσταση εργασίας, το πλάτος εργασίας και η απόσταση οδήγησης καθώς και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να εμφανιστούν, να επιλεγούν και να εξάγονται ως pdf στο Krone Smart Telematics, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η πιστοποίηση για το agrirouter. Στη συνέχεια, το SmartConnect Solar μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα απευθείας στα συστήματα των εμπλεκόμενων εταιρειών λογισμικού. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ανεξάρτητα από το αν τα δεδομένα δρομολογούνται στην πύλη Krone ή σε άλλο σύστημα, η μονάδα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για ενοικιαζόμενα μηχανήματα ή «κοινότητες» μηχανημάτων και κανείς δε θα χρειάζεται να ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων ενώ εργάζεται

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία