BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το αμπελουργικό ρομπότ ψεκασμού YV01 της Yanmar κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία

Παραγωγικότητα, κερδοφορία και ασφάλεια. Αυτά τα τρία σημαντικά στοιχεία πρεσβεύει το πρώτο ρομπότ της Yanmar, το οποίο κάνει απόβαση στη Γαλλία ως ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα του αμπελοοινικού κλάδου, που απαλλάσσει από πολλές κοπιαστικές εργασίες.

DSC07041-2_M-scaled

Βασίλης Σοφός

250
0

Η Yanmar ανακοίνωσε ότι το νέο της έξυπνο ρομπότ αμπελώνα, το YV01, βρίσκεται πλέον σε πλήρη παραγωγή και είναι διαθέσιμο για την αγορά σαμπάνιας και κρασιού στη Γαλλία. Με μια σουίτα προηγμένης τεχνολογίας, το ρομπότ ψεκασμού είναι πλήρως αυτόνομο. απαλλάσσει τους αμπελοκαλλιεργητές από τις κοπιαστικές εργασίες στους αμπελώνες και βελτιώνει την παραγωγικότητα, την κερδοφορία και την ασφάλεια.



Το ρομπότ αμπελώνων θα πωλείται και θα συντηρείται από την Yanmar Vineyard Solutions SAS, μια ειδική, νέα εταιρεία του ομίλου Yanmar στη Γαλλία.

Βελτιωμένη κερδοφορία και ασφάλεια

Το αυτόνομο έξυπνο ρομπότ ψεκασμού αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τους οινοπαραγωγούς υψηλής ποιότητας και τον CIVC, τον οργανισμό που διαχειρίζεται την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση της σαμπάνιας, αξιοποιώντας την πολυετή πρακτική εμπειρία τους.

Μετά από επιτυχείς δοκιμές πεδίου με πελάτες στην περιοχή παραγωγής σαμπάνιας, η αξία του ρομπότ ψεκασμού της Yanmar ήταν σαφής: βελτίωση κερδοφορίας για τον παραγωγό και την ασφάλεια για τον χειριστή. Ταυτόχρονα, το ρομπότ αναπτύχθηκε με γνώμονα το μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο στον αμπελώνα και θα αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στη διαχείριση της συμμόρφωσης με τις ολοένα και αυστηρότερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Απομακρυσμένη λειτουργία ακριβείας σε απότομους και στενούς αμπελώνες

Το αυτόνομο ρομπότ ψεκασμού πλοηγείται εύκολα σε απότομες πλαγιές και στενά σημεία στους αμπελώνες υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψεκασμού, για να διασφαλίσει ότι τα σταγονίδια αερολύματος εφαρμόζονται με ακρίβεια στα αμπέλια, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.



Το συμπαγές και ελαφρύ YV01 μπορεί να πλοηγηθεί σε πλαγιές έως και 45%, ενώ το μικρό του βάρος περιορίζει τη συμπίεση του εδάφους ακόμη και όταν κινείται σε λασπώδεις συνθήκες. Το χαμηλό βάρος αλλά και ο σχετικά μικρός όγκος δίνει τη δυνατότητα στο ρομπότ να μεταφέρεται εύκολα σε ένα μικρό φορτηγό ή ρυμουλκούμενο.

Επιπλέον, ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί το YV01 εξ αποστάσεως μέσω ενός απλού τηλεχειριστηρίου, με ασφάλεια και μακριά από τα ψεκαστικά υγρά και χωρίς κίνδυνο για τον χειριστή.

«Τομή» για τους αμπελουργούς

«Αυτό το είδος μηχανήματος αλλάζει τα δεδομένα για τους αμπελουργούς της περιοχής«, δήλωσε ο Jean-Benoit Bourlon της Yanmar Vineyard Solution. «Το YV01 θα μεταμορφώσει τις εργασίες στον αμπελώνα διευκολύνοντας τον φόρτο εργασίας, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.



Το ρομπότ YV01 είναι επίσης πολύ πιο αθόρυβο από τα παραδοσιακά μηχανήματα ψεκασμού, ένα σημείο που εκτιμάται ιδιαίτερα τόσο από τους χειριστές όσο και από τους γείτονές τους. Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί αμπελώνες πρόκειται να επωφεληθούν από την τεχνολογία αυτή», σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία