BACK TO
TOP
Profi

To Profi σε αμπελώνα 18ου αιώνα για την πρεμιέρα του MF 3 Specialist

Τα αμπελοτόπια με ιστορία από τον 18ο αιώνα στο Οράνζ της Γαλλίας, διάλεξε η Massey Ferguson ως σημείο συνάντησης για να αποκαλύψει στο διεθνή τύπο αλλά και τους dealers της Ευρώπης, τα ολοκαίνουργια δενδροκομικά-αμπελουργικά τρακτέρ MF 3 Specialist και MF1700 E.

ΚΕΝΤΡΙΚΙ

Γιώργος Κοντονής

1949
0

Η ομάδα του Profi, καλεσμένη του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη αποκλειστικού εισαγωγέα - διανομέα της Massey Ferguson στην Ελλάδα, βρέθηκε στο Chateau Beuchene, το κτήμα, όπου το βροχερό πρωινό της 20ης Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Η ομάδα των δημοσιογράφων μεταφέρθηκε στους αμπελώνες του Οινοποιείου Chateau Beuchene, που παράγει εδώ και 11 γενιές τα περίφημα  Châteauneuf-du-Pape, Côtes-du-Rhône Villages και Côtes-du-Rhône, εκεί που η Massey Ferguson είχε φέρει μαζί τις τα νέα μοντέλα, και είχε στήσει τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενούνταν η παρουσίαση. Το μεγάλο φουσκωτό που έγραφε Massey Ferguson και τα φορτηγά με το logo MF eXperience δέσποζαν στο χώρο που είχε αμπέλι μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι.

Αρχικά μας υποδέχτηκε η ομάδα της MF με επικεφαλής τον Jerome Aubrion, τον διευθυντή Μarketing της MF σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, o οποίος σε μία σύντομη παρουσίαση μαζί με τους συναδέλφους του περιέγραψαν τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σειρών. Έπειτα, ήρθε η ώρα που όλοι περίμεναν, να μπουν στην καμπίνα και να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα.

To γκρουπ που βρισκόταν το profi, αρχικά είδε τα νέα μικρών διαστάσεων MF 1755 E 54hp και MF 1740 E 40hp. Το MF 1755 E με 54 ίππους είναι εξοπλισμένο με πλατφόρμα επίπεδου δαπέδου, ενώ το MF 1740 E με 40 ίππους είναι έκδοση χωρίς καμπίνα. Και τα δύο έχουν στάνταρ τετρακίνηση, καθώς και κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων υψηλής απόδοσης. Το MF 1755 E, με απόδοση 54hp και με μεταξόνιο 1.980mm, προσφέρει την ισχύ, τη δύναμη και τη σταθερότητα για να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε μικρά αγροκτήματα, κηπευτικές μονάδες και άλλες δραστηριότητες.

Η ισχύς παρέχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, Stage V ο οποίος είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα μοντέλα της τελευταίας σειράς MF 1700 M.

Η συντήρηση ρουτίνας του κινητήρα γίνεται εύκολη χάρη στο μονοκόμματο καπό. Αυτό ανασηκώνεται πλήρως, με τη βοήθεια αερόβεργας, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση για ελέγχους και συντήρηση. Ένα εύχρηστο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 12 εμπρός/12 όπισθεν με σύστημα αναστροφής είναι στάνταρ στο MF 1755 E.

Έπειτα είχαν σειρά τα νέα δενδροκομικά της MF 3 Specialist, που περιλαμβάνει έξι διαφορετικές εκδόσεις. Στο χώρο φιλοξενούταν το MF 3FR115 το οποίο είχε στον μπροστινό φορτωτή ένα εργαλείο κορφολογήματος, και το MF 3SP115.

 Μάλιστα στο τελευταίο αυτό μηχάνημα, η ομάδα της Massey είχε στήσει και ένα μικρό...παιχνίδι. Τρεις φελοί που είχαν πάνω τους μία θηλιά από σύρμα, είχαν τοποθετηθεί πάνω σε ένα στερέωμα, και στόχος των οδηγών να περάσουν μία βέργα ανάμεσα στα σύρματα χρησιμοποιώντας τα πίσω υδραυλικά, και να σηκώσουν τους φελούς. Στο τέλος έπρεπε να επανατοποθετηθούν. Φυσικά, αποστολή εξετελέσθη.

 Όσον αφορά ειδικότερα τις προδιαγραφές των μηχανημάτων,τα  MF 3FR – Δενδροκομική έκδοση – προσφέρονται για χρήση σε εκτεταμένους αμπελώνες και οπωρώνες. Πρόκειται για μία πιο στιβαρή σειρά τρακτέρ με φαρδύτερο μπροστινό άξονα και πιο ευρύχωρη καμπίνα. Περιλαμβάνει πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,45μ. και διαθέσιμα με καμπίνα ή πλατφόρμα.

Τα MF 3SP – Έκδοση Special – είναι για πιο ανοιχτούς αμπελώνες με ελαφρώς φαρδύτερο πλαίσιο και πιο ευρύχωρη καμπίνα. Περιλαμβάνει, πέντε μοντέλα είναι διαθέσιμα από 75hp έως 120hp, από 1,25μ. πλάτος και με καμπίνα στο βασικό εξοπλισμό.

 

Η τρίτη στάση περιελάμβανε τα τρακτέρ MF3VΙ105 και 3SP75. Κοιτώντας το 3VΙ105 από μπροστά καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για το πιο στενό μοντέλο από όλες τις εκδόσεις της νέας σειράς 3.

Είναι κατασκευασμένα για χρήση σε παραδοσιακούς στενούς αμπελώνες και όπως και όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις της σειρά MF 3 Specialist, περιλαμβάνει και αυτό πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,00m και με καμπίνα στάνταρ. Μπαίνοντας στην καμπίνα, φαίνεται η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η MF σε εργονομία και ασφάλεια. Μπροστά από τον χειριστή βρίσκεται ένα νέο, σύγχρονο ταμπλό. Στη μέση, μεταξύ του αναλογικού επιλογέα στροφών στα αριστερά και των μετρητών καυσίμου και θερμοκρασίας στα δεξιά, βρίσκεται μια ευανάγνωστη οθόνη. Αυτή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών λειτουργίας, όπως η ταχύτητα του PTO, η κατανάλωση καυσίμου, οι θερμοκρασίες ψυκτικού υγρού και λαδιού, καθώς και οι μνήμες στροφών του κινητήρα. Μπορεί επίσης να δείχνει τη θέση του συνδέσμου, τις ρυθμίσεις των υδραυλικών βαλβίδων και την επιλογή Speedshift.

Μια νέα επιλογή φιλτραρίσματος καμπίνας Cat 4 αυξάνει την ασφάλεια των χειριστών. Ενεργοποιείται εύκολα με διακόπτη, το σύστημα πιέζει την καμπίνα - μετατρέποντάς την από Cat 2 σε Cat 4 για ασφαλέστερες εργασίες ψεκασμού.

Μεταφερόμαστε τώρα, στη μεγαλύτερη έκδοση MF 3AL – Έκδοση Alpine – ένα ευέλικτο, ισχυρό και σταθερό τρακτέρ για χρήση σε λόφους και απαιτητικά εδάφη. Περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα από 75hp έως 105hp, πλάτους από 1,70μ., διαθέσιμα με καμπίνα χαμηλού προφίλ ή επίπεδου δαπέδου. Με πλάτος 1,40 μέτρων, η καμπίνα υψηλών προδιαγραφών προσφέρει χαρακτηριστικά μεγάλου γεωργικού ελκυστήρα στο μικρών διαστάσεων, ισχυρό MF 3AL.

Κλείνοντας με τη σειρά MF3, διαθέσιμες είναι επίσης οι εκδόσεις:

-MF 3WF – Φαρδιά δενδροκομική έκδοση – ένα φαρδύτερο, σταθερό τρακτέρ για χρήση σε οπωρώνες, αμπελώνες σε πλαγιές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,70m, διαθέσιμα με καμπίνα ή χωρίς.

-MF 3GE – Έκδοση Ground Effect  –  χαμηλή έκδοση για χρήση κάτω από δέντρα, σε θερμοκήπια και σε αμπελώνες με κάλυψη, εξοπλισμένο με φαρδύτερο μπροστινό άξονα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Τέσσερα μοντέλα από 75hp έως 105hp, πλάτους από 1,40m και εξοπλισμένα με πλατφόρμα χειριστή.

Μετά την παρουσίαση των τρακτέρ, η ημέρα έκλεισε με ένα εξαιρετικό γεύμα στο χώρο εστίασης του κτήματος, δείγμα της άριστης φιλοξενίας της MF, και έπειτε πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία