BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με πολιτική συνεννόηση η Κάρτα Αγρότη, κλειστή η βάση του ΟΣΔΕ

Εκ νέου δυνατή καθίσταται η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (ΟΣΔΕ) παραμένει κλειστό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

einailigotholi__

Γιάννης Πανάγος

31
6

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έπειτα από συννενόηση της ηγεσίας της Βάθης με τις διοικήσεις των τραπεζών, αποκαθίσταται το θέμα που είχε δημιουργηθεί και οι αγρότες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στην απαραίτητη ρευστότητα για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών τους, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Λύση στην έκδοση Κάρτας Αγρότη έπειτα από παρέμβαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τις διοικήσεις των τραπεζών και αφού διευθετήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας Αγρότη. 

Με την παρέμβαση του Υπουργού καθίσταται εκ νέου δυνατή η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (ΟΣΔΕ) παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19).

Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται το θέμα που είχε δημιουργηθεί και οι αγρότες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στην απαραίτητη ρευστότητα για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών τους, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Νωρίτερα το agronews έγραφε:


Να ξανανοίξει η... βάση από Δευτέρα περιμένει η Κάρτα Αγρότη

Για αποκατάσταση λειτουργίας της μηχανογραφικής βάσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαβεβαιώνουν τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιες αρχές, μετά από διαδοχικές συσκέψεις των συναρμοδίων τα τελευταία 24ωρα.

Παράλληλα, από την πλευρά των τραπεζών, παρέχεται η ενημέρωση ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν να επανεξετάζονται τα αιτήματα για έκδοση Κάρτας του Αγρότη, διαδικασία η οποία είχε παγώσει το τελευταίο διάστημα, τόσο λόγω της διακοπής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΣΔΕ, όσο και λόγω των δυσκολιών που επέφερε στη λειτουργία των τραπεζών ο κορωνοϊός.

Το θέμα είναι ότι και να ξανανοίξει το ΟΣΔΕ, η έκδοση των νέων Καρτών, που τόσο έχει δυσκολέψει αυτή τη φορά τον αγροτικό κόσμο, θα απαιτήσει χρόνο. Πρώτον, γιατί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν έχουν γίνει και δεύτερον γιατί, τα θέματα λειτουργίας των τραπεζών λόγω του κορωνοϊού δεν έχουν πλήρως επιλυθεί.

Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι, οι νέες Κάρτες Αγρότη θα εκδοθούν με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2019. Αν αυτό είναι κάπως πιο εύκολο για την Τράπεζα Πειραιώς που διατηρεί καλό αρχείο της πελατειακής της βάσης στον αγροτικό χώρο, δεν είναι το ίδιο εύκολο για τις άλλες εμπορικές τράπεζες που δεν διαθέτουν το ίδιο βάθος συνεργασίας με τους αιτούντες την Κάρτα.

Από την άλλη πλευρά, η Κάρτα Αγρότη έρχεται να αυξήσει το πιστωτικό όριο των αγροτών, μιας και το αντικείμενο των άμεσων ενισχύσεων, καλύπτεται ως εγγύηση από το λεγόμενο Ανοιχτό Δάνειο Αγροτών, το οποίο επίσης χορηγούν κάθε χρόνο οι τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι σε μια χρονιά που όλοι ανέμεναν ότι θα αυξηθούν οι πιστώσεις στον αγροτικό χώρο, οι συγκυρίες έφεραν έτσι τα πράγματα ώστε οι αγροτικές πιστώσεις να δίνονται με το σταγονόμετρο. 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

31-03-2020 20:24Μαρια

Εγώ έκανα πριν 3 βδομάδες στην Πειραιώς και ούτε φονη ούτε ακρόαση ε τι θα γίν......... Σας ρωτω?

Απάντηση

31-03-2020 12:51Miltos

Deite ligo to Thema me thn ethnikh trapeza den dinoun ekrish Gia na oloklhrwnh h diadikadia me thn profash ligou prwdopikou

Απάντηση

31-03-2020 10:43ΣΙΑΣΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Έχω κάνει αίτηση στην Εθνική με οσδε 2020 και μας κλίνουν κ το τηλέφωνο.

Απάντηση

30-03-2020 21:38Nickz

Πάρτε όλοι δάνεια απο την κάρτα του αγρότη μέχρι την πληρωμή αυτών των δανείων όταν θα μπει η ενιαία ενίσχυση το Νοέμβριο θα περάσουν 8 μηνες με το επιτόκιο στο 6% σύνολο 6%Χ8μηνες=48% θα φτάσει στο τέλος.

Απάντηση

30-03-2020 14:04ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΣΔΕ 2020 ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟ ΕΛΕΝΧΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Απάντηση

30-03-2020 13:37At

Καλημέρα σας.. σχετικά με την κάρτα του αγρότη πήρα σήμερα την εθνική τράπεζα και μου είπαν ότι ακόμη δεν τους έχει έρθει κάτι επίσημα για να μπορέσει να γίνει ανανέωση.. χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το οσδε..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές