BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αγροτικό πετρέλαιο και έκτακτα επιδόματα στις εξαγγελίες Τσίπρα

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης και επιδόματα έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνονται στην δέσμη έξι μέτρων για τους αγρότες-κτηνοτρόφους που υποσχέθηκε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

5-29

55
2

Στη δέσμη φοροελαφρυντικών μέτρων για περιλαμβάονται επίσης: i) η Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Για μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, για όλους, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το εισόδημά τους. Χωρίς αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις. Μείωση προοδευτικά του συντελεστή για εισοδήματα από 40.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ. ii) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

«Και ειδικά για τη στήριξη του αγροτικού κόσμουπου στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα» όπως ανέφερε:

-              Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.

-              Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.

-              Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.

-              Χορηγούμε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος

-              Επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

-              Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς, το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την ανάγκη για μια πολιτική στροφή, μια νέα αρχή, όπως είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσοντας το πρόγραμμά του για την κοινωνία και την οικονομία, περιγράφοντας τις βασικές διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «νέα αρχή για το κράτος και την οικονομία», με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή και εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κυβερνά με διχασμό και αυταρχισμό, δεν κυβερνά για τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν κυβερνά ούτε καν για όσους τον εξέλεξαν, κυβερνά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας».

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

21-09-2021 10:41Ηλίας Εμμανουηλίδης

Η αναφορά μόνο παροχών από τον κ. Τσίπρα δείχνει την ανυπαρξία Οράματος και Στρατηγικής για τον Αγροτικό Τομέα από τον Σύριζα. Ίδια με τον σημερινό άοσμο και άχρωμο αγροτικό Υπουργό της Ν.Δ. Ο κ. Τσίπρας για εντυπωσιασμό χρησιμοποιεί τον διαρκή Ενεστώτα αντί των ‘θα’: «… Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης…». Για να δώσει ψευδή εντύπωση ότι οι χορηγήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη! Μιλάει πάλι για τις «ελληνοποιήσεις», αυστηρούς ελέγχους, κλπ. Δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι το ξεπερασμένο σύστημα ελέγχων. Να καλέσουν ειδικούς π.χ. από την Ολλανδία για να οργανωθεί ένα σύγχρονο Σύστημα Ελέγχων. Για ένα αποτελεσματικό αγροτικό Υπουργείο που θα εκπονήσει την Αγροτική Πολιτική και τη στρατηγική για τις δεκάδες καλλιέργειες, εκτροφές και προϊόντα χρειάζονται τουλάχιστον για αρχή: • Σύγχρονο, λιτό Οργανόγραμμα με Κεντρική Υπηρεσία αμιγώς Επιτελική. • Αντικατάσταση των κομματικών γραμματέων από Υπηρεσιακούς.

Απάντηση

20-09-2021 19:04Κωστας

Ποιος το εκοψε απο τους αγροτες ο λαος δεν ξεχνα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές