Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στον εισαγγελέα για ελληνοποίηση 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού ως Φέτα

Στον εισαγγελέα οδηγείται η τυροκομική εταιρεία που προμηθεύτηκε 7,7 τόνους βουλγαρικού πρόβειου τυριού από επιχείρηση με έδρα τη Γερμανία, την οποία στην συνέχεια βάφτισε ελληνική και την ανασυσκεύασε ως φέτα.

Feta-paragwgi-2_2

2739
2

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο επιτήρησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ», εντοπίστηκαν στα ψυγεία της 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας. 

Από έλεγχο των εμπορικών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» προμηθεύτηκε το βουλγάρικο πρόβειο τυρί από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία κι εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω ενδείξεις ετικέτας.

 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε: 

  • τη μη ανανέωση της Πιστοποίησης της επιχείρησης και την απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ότι αφορά την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» 
  • την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία 
  • την παραπομπή της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ποινικής της διάστασης

Διαψεύδει τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τον ΕΦΕΤ η εταιρεία 


«Ουδέποτε μα ουδέποτε σε κανέναν έλεγχο εντοπίστηκε η παραμικρή παρανομία εκ μέρους μας είτε αυτή αφορά ελληνοποίηση προϊόντος είτε νόθευση αυτού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο», δηλώνει κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που είδε την επωνυμία της σε ανακοίνωση του ΕΛΓΟ. Ελεγκτικό κλιμάκιο του οργανισμού του ΥπΑΑΤ διαπίστωσε ότι η Χριστάκης είχε συσκευάσει ως Φέτα ΠΟΠ 7,7 τόνους βουλγάρικου πρόβειου τυριού.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο 3ο χλμ. Έδεσσας-Φλαμουριά διέψευσε τα όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ.

Ολόκληρη η απάντηση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία «Χριστάκης ΑΒΕΕ» προβαίνει στην παρούσα για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της απέναντι σε όσους ανεύθυνα και χωρίς να έχουν συνείδηση της πραγματικότητας, θεωρούν ότι μπορούν να συκοφαντούν το όνομά μας προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από τρεις γενιές, έχοντας λάβει πολλά βραβεία ποιότητας φέτας με πολλές διακρίσεις και προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ελληνική φέτα στις αγορές του εξωτερικού. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και την ελληνική αγορά και συνεργαζόμαστε σε μόνιμη βάση με ντόπιους παραγωγούς γάλακτος. 

Kατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε κανέναν έλεγχο εντοπίστηκε η παραμικρή παρανομία εκ μέρους μας είτε αυτή αφορά ελληνοποίηση προϊόντος είτε νόθευση αυτού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. 

Μάλιστα είμαστε από τους λίγους που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε ακόμα με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε αλώβητη τόσο την ποιότητα της φέτας που παράγουμε όσο και τη τιμή της, σε αντίθεση με τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος του συγκεκριμένου προϊόντος. 

Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε σε περιορισμένη όμως εμβέλεια, ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΟΓ – ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ ανακαλούν από την αγορά (εσωτερικού και εξωτερικού) προϊόντα και κυρίως φέτα – που κατά εκτιμήσεις μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τόνους – τα οποία αντιβαίνουν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη νομοθεσία, καθώς είτε είναι νοθευμένη με αγελαδινό γάλα, είτε με σκόνη είτε περιέχει φυτικές ουσίες και όμως την πουλούν ως φέτα. 

Οι επιχειρήσεις αυτές – που κατ’ επανάληψη έχουν εντοπιστεί να ελληνοποιούν ή να νοθεύουν – συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι δημόσιες αρχές αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα ονόματα αυτά. 

Αντίθετα με αυτές, για την εταιρία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία ανάκληση προϊόντος και ποτέ δεν βρέθηκε να κυκλοφορεί στην αγορά – γιατί ποτέ δεν κυκλοφόρησε – οποιοδήποτε προϊόν παραγωγής μας που να μην πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου. 

Προκαλούμε λοιπόν τον καθένα από αυτούς, απ‘ όπου και αν προέρχεται, που ελαφριά την καρδία θεώρησε ότι μπορεί να σπιλώσει το όνομα και την υπόληψή μας, που ανεύθυνα θεώρησε ότι μπορεί να μας συκοφαντήσει, να αποδείξει ότι η εταιρεία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» έθεσε σε κυκλοφορία στην ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, προϊόν το οποίο είτε ήταν νοθευμένο είτε παρανόμως είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό. 

Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι στον εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν βρέθηκε κάτι τέτοιο. 

Το τελευταίο διάστημα και ιδίως μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου μας, Δημητρίου Χριστάκη δεχόμαστε έναν ανελέητο πόλεμο με αθέμιτα μέσα. Στον πόλεμο λοιπόν αυτόν να είστε σίγουροι ότι θα βγούμε νικητές, καθώς αντίθετα με τη λασπολογία, η αλήθεια πάντα νικά. 

Απευθυνόμαστε σε όλο το καταναλωτικό κοινό που τόσα χρόνια μας προτιμάει και μας στηρίζει και δηλώνουμε ότι κατά τον έλεγχο που διενήργησε ο EΛOΓ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην επιχείρησή μας δεν έπιασε «λαβράκι», δεν προβήκαμε ποτέ σε ελληνοποίηση προϊόντος και δεν πουλήσαμε ποτέ ξένο προϊόν ως ελληνικό. Εμείς οι ίδιοι υποδείξαμε στον ΕΛΟΓ – ΔΗΜΗΤΡΑ ένα συσκευαστικό λάθος, που ήδη είχε πέσει στην αντίληψή μας και είχε ήδη δεσμευτεί στο ψυγεία μας με την κατάλληλη σήμανση. 

Η εταιρεία μας τηρεί τους κανόνες της διεθνούς νομοθεσίας σε όλα τα στάδια της παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων της και εφαρμόζει όλα τα συστήματα οργάνωσης και αυστηρών ελέγχων, προκειμένου να μην υπάρξει – όπως και δεν υπήρξε ποτέ – οποιαδήποτε πώληση μη κατάλληλου προϊόντος είτε ως προς την ποιότητα είτε ως προς τη σήμανση. 

Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές τις οποίες εμπιστευόμαστε, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την ερμηνεία του Νόμου, ενώ επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την προστασία του ονόματός μας ενάντια στην άδικη και συκοφαντική επίθεση που δεχόμαστε. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

12-10-2021 20:00STYLIANOS

Επιτέλους, ξεκίνησε η επανάσταση του αυτονόητου. Να τους πάνε μέχρι τέλος. Καμία ανοχή.

Απάντηση

12-10-2021 18:50Αγρότης

Συγχαρητήρια! Καμία ανοχή

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία