BACK TO
TOP
Θεσμικά

Επιτροπή τεχνοκρατών θα αναλάβει το ζήτημα των κομμένων ενισχύσεων

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις επί των θεμάτων που καίνε τον αγροτικό κόσμο αποχωρούν από την Αθήνα οι Κρητικοί αγροτοκτηνοτρόφοι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου να παραπέμπει τα αιτήματα που αφορούν με τις κομμένες ενισχύσεις σε επιτροπή τεχνοκρατών που θα επανεξετάσει την υπόθεση.

KAR_3841

173
0

Έχοντας συναντηθεί έξω από τη Βουλή, Κρητικοί και σταφιδοπαραγωγοί, διέλυσαν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι την κινητοποίηση, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα αποχώρησαν από τη σύσκεψη στην πλατεία Βάθη, όπου ο Σίμος Κεδίκογλου, άκουσε τις διεκδικήσεις τους με μόνη δέσμευση τη μεταφορά των αιτημάτων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό. 

«Βάλαμε τα θέματα στο τραπέζι, ζητήσαμε να σταματήσουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και θα ακολουθήσουν νέες συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα» μεταφέρει στο Agronews ο Βασίλης Σμπώκος, εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου.



Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 

Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά  περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησαν  διαμαρτυρία οι κρητικοί αγρότες με την μέχρι τώρα συγκέντρωση να γίνεται σε ομαλό κλίμα.

«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ένας κτηνοτρόφος, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. 
Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».



Ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου εισάκουσε το κάλεσμα και υποδέχθηκε τους κρητικούς στις 10:00 το πρωί, με αντιπροσωπεία τους, αποτελούμενη από 21 μέλη, να συναντάται μαζί του στο Υπουργείο ώστε να εκθέσουν τα προβλήματα και αιτήματά τους, την ίδια ώρα που εκατοντάδες αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι ακριβώς έξω από το ΥπΑΑΤ.  Σημειώνεται πως οι αγρότες της Κρήτης δεν θα συναντηθούν με τον υπουργό, καθώς ο Σπήλιος Λιβανός βρίσκεται εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. 

Τα αιτήματα των παραγωγών αφορούν την αύξηση του παραγωγικού κόστους, την διαχείριση των δασικών χαρτών,  τα προβλήματα με την ελλειμματική προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και την ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων.



Καταφθάνουν και οι σταφιδοπαραγωγοί με οχήματα

Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος και οι πελοποννήσιοι σταφιδοπαραγωγοί με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από όπου και θα ξεκινήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για το σταφιδικό ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η παρουσία των σταφιδοπαραγωγών θα είναι δυναμική αλλά μικρότερης κλίμακας από των κρητικών. 

Νωρίτερα η πορεία των Κρητικών αγροτών:






Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές