BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με στρεμματικό πριμ 7,5 ευρώ έχουν αξία τα τιμολόγια ειδικής θρέψης

Με 3 ευρώ το στρέµµα θα επιδοτούνται οι παραγωγοί αροτραίων καλλιεργειών για τη χρήση βιοδιεγερτών στην εκµετάλλευσή τους και ακόµη 4,5 ευρώ θα λαµβάνουν εφόσον εφαρµόζουν λιπάσµατα βραδείας αποδέσµευσης ή µε παρεµποδιστές.

22_51

Γιώργος Κοντονής

8509
29

Με επιδότηση 7,5 ευρώ  το στρέμμα, έχουν αξία  τα τιμολόγια αγοράς  ειδικών λιπασμάτων και  βιοδιεγερτών από φέτος

Τα παραπάνω αφορούν και τους παραγωγούς καλαµποκιού, µε τις επιδοτήσεις αυτές να δίνονται µέσω των άµεσων ενισχύσεων («Εφαρµογή φιλικών για το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης µε τη χρήση ψηφιακής εφαρµογής διαχείρισης εισροών και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραµέτρων»). Η εφαρµογή των παραπάνω προϊόντων θρέψης θα παρακολουθείται και θα πιστοποιείται σε επίπεδο εκµετάλλευσης µε τη χρήσης µίας ψηφιακής εφαρµογής (application κινητού) την οποία θα είναι υποχρεωµένος να χρησιµοποιεί ο παραγωγός για να λάβει τις εν λόγω επιδοτήσεις.



Τα συγκεκριµένα applications θα πιστοποιηθούν από το ΥΠΑΑΤ θα γίνουν διαθέσιµα για τους παραγωγούς. Για τη χρήση της εφαρµογής θα επιδοτείται επίσης ο παραγωγός µε  3 ευρώ το στρέµµα. Αναλυτικότερα, το application αυτό θα διαθέτει τις εξής δυνατότητες:

  1. Πληροφορίες για τις γεωργικές εκµεταλλεύσεις βάσει του ΣΑΑ και του ΟΣ∆Ε.
  2. Πληροφορίες από τις αναλύσεις εδάφους, σε κατάλληλη χωρική και χρονική κλίµακα.
  3. Πληροφορίες για τις πρακτικές διαχείρισης, την ιστορία των καλλιεργειών και τους στόχους απόδοσης:

■Καλλιεργητικές εργασίες

■Την εφαρµογή θρεπτικών (ηµεροµηνία και ώρα, τύπο, µέθοδο εφαρµογής, ποσότητα, στάδιο της καλλιέργειας).

■Την εφαρµογή φυτοπροστατευτικών (δραστική ουσία και εµπορικό όνοµα, ηµεροµηνία και ώρα,  µέθοδο, ποσότητα, αιτιολόγηση της εφαρµογής, καιρικές συνθήκες).

■ Εφαρµογή αρδεύσεων (ηµεροµηνία και ώρα, µέθοδο εφαρµογής, ποσότητα)

  1. Ενδείξεις όσον αφορά τα νόµιµα όρια και τις απαιτήσεις σχετικά µε τη διαχείριση των θρεπτικών συστατικών, φυτοπροστατευτικών, και ύδατος σε γεωργικές εκµεταλλεύσεις.
  1. Πλήρες ισοζύγιο θρεπτικών ουσιών.
  2. Εκτίµηση ανθρακικού αποτυπώµατος βάσει των χρήσεων γης και των εφαρµοζόµενων πρακτικών.

Οι συγκεκριµένες επιδοτήσεις ουσιαστικά θα αποτελέσουν περισσότερο ένα είδους επιβράβευσης για τους παραγωγούς που ήδη εφαρµόζουν ειδική θρέψη στην εκµετάλλευσή, καθώς το ύψος της ενίσχυσης δεν µοιάζει ικανό να αποζηµιώσει πλήρως τους αγρότες για το έξτρα κόστος.

Σχόλια (29)
Προσθήκη σχολίου

04-03-2023 19:40Παυλος

Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Από πάντα ,το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Με την νέα ΚΑΠ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΑΚΌΜΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΌΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΜΑΣ. (Σε ένα βράδυ ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή, ότι αποποιουντε οποιαδηποτε ευθύνη για τον ΟΤΕ. Εκλογές έρχονται, πραξτε κατάλληλα )

Απάντηση

28-02-2023 21:58Γιαννης

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 800 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ

Απάντηση

28-02-2023 20:15Makis0708

Eπειδη είμαι καινούργιος στο επάγγελμα,μπορεί κάποιος που ξέρει να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι η μέθοδος πληρωμής "Ντάγκα Ντάγκα"?χαχαχαχα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (6)

28-02-2023 17:36Sakis

Με τοκογλυφους γεωπονους που βαζουν τοκο 30& δεν παει μπροστα η Γεωργία, και οι αγρότες δεν μιλανε για αυτούς, μονο η κυβέρνηση τους φταίει το μυαλό τους μια χαρά είναι. Για τους τοκογλυφους κουβέντα.

Απάντηση

28-02-2023 17:31Κωστας

Ριξτε λιπάσματα λενε οι τοκογλυφοι γεωπόνοι στην επαρχία και βάζουν και 25-35 % τοκο πανω απο τις κανονικές τιμες. Γεωργία με τοκογλυφους γεωπόνους δεν γίνεται. Σε ολους τους νομους υπαρχουν και 2-3 τοκογλυφοι γεωπονοι, και δεν τους λέει κανένας τίποτα.

Απάντηση

28-02-2023 11:32sarakatsanos

Κυριάκο βάλε χέρι στο υπουργείο κ στον οπεκεπε κλωθουν αυγά ...Οι αγρότες ειναι απλήρωτοι από υπόλοιπα του22.σε ποσοστο30 τος εκατό τουλάχιστον...

Απάντηση

28-02-2023 10:12🍀🍀🍀🍀

Πληρώστε ρεεεεε αυτά που μας χρωστάτε. Πάμε Μάρτη και ακόμα τυποτα . Οι συνδεδεμένες ποτε ρε. Εσείς κάθε μήνα νταγκα ,νταγκα τα φράγκα . Εμάς ποτε ? Για τα λευτα μας πρόκειται , για τον κόπο μας .

Απάντηση

28-02-2023 09:08Χρηστος

Ελεγχουν τους ανθρωπους, ελεγχουν τα ζωα, να μην ελεγχουν και τα χωραφια; Εεεε καημενε αγροτη Οταν θα τρωμε στο χωραφι ή θα κανουμε την αναγκη μας, αυτο θα το δηλωνουμε στην εφαρμογη;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

28-02-2023 09:05ΑΓΡΌΤΗΣ

ΒΆΛΤΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΤΕ..ΟΙ ΜΈΡΕΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (11)

28-02-2023 08:58ΑΓΡΟΤΗΣ

Ερε αγρότη μόνο εμάς σκέφτονται

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές