Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής Agrisnap για γεωσήμανση χωραφιών

Αναλυτικές οδηγίες με εικόνες για την λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση (geotagged photos) μέσω της δωρεάν εφαρμογής Agrisnap-GR, προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι μέσω παρακολούθησης (monitoring) για το έτος υποβολής δηλώσεων 2022, εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ευφ_2

2474
3

Κατά τη διαδικασία ελέγχων μέσω monitoring, οι αγρότες καλούνται να αποδείξουν την χρήση γης της εκμετάλλευσής τους. Για το λόγο αυτό, θα γίνει χρήση του εργαλείου Agrisnap-GR για τη λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση σε αγροτεμάχια τα οποία θα υποδειχθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Πληρωμών, στην παρούσα φάση είναι δυνατή η χρήση του μόνο σε κινητά και tablet με λογισμικό Android. Σε μεταγενέστερο χρόνο, θα είναι δυνατή και η χρήση από κινητά IOS.

Σημειώνεται πως είναι απολύτως αναγκαία:

1) Η «ενημέρωση τοποθεσίας» πριν τη λήψη κάθε φωτογραφίας

2) Η λήψη τουλάχιστον δύο φωτογραφιών από δύο αντιδιαμετρικές γωνίες του αγροτεμαχίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ασάφειες τόσο ως προς τη χρήση γης όσο και ως προς την επιλεξιμότητα.

Αναλυτικά οι οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ διαθέσιμες εδώ

Ακολουθούν γραπτές οδηγίες για τη χρήση του εργαλείου:

Η εφαρμογή βρίσκεται στο Play Store. Θα αναζητηθεί με την ονομασία: Agrisnap-GR.

Πρέπει να γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής στο προσωπικό κινητό ή το τάμπλετ. Επιλέγετε την εφαρμογή από τη λίστα και «εγκατάσταση».

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής, επιλέγετε «Άνοιγμα».

Θα ζητηθεί από την εφαρμογή 5-ψήφιος κωδικός, ο οποίος δύναται να αποτελείται από γράμματα ή/και από αριθμούς. Ο κωδικός αυτός θα σταλεί στους γεωργούς στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) την οποία έχουν δηλώσει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Στο ίδιο email θα γίνεται ενημέρωση για την απαίτηση λήψης φωτογραφίας σε συγκεκριμένα τεμάχια.

Αφού εισαχθεί ο 5-ψήφιος κωδικός (κάθε ψηφίο εισάγεται σε κάθε κουτάκι), πρέπει να γίνει η αποδοχή των όρων, «Ι agree to the Terms and Conditions» (Συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις) και εν συνεχεία ενεργοποιείται το «LOGIN» (σύνδεση) για να γίνει η σύνδεση στην εφαρμογή.

Προκειμένου να γίνει χρήση της εφαρμογής στο πεδίο, θα πρέπει το κινητό τηλέφωνο ή το tablet να είναι συνδεδεμένο με το internet. Εν συνεχεία, εμφανίζεται η αρχική οθόνη της εφαρμογής, στην οποία απεικονίζονται τα αγροτεμάχια, για τα οποία απαιτείται η λήψη φωτογραφίας. Τα αγροτεμάχια αυτά είναι με την κωδικοποίηση ΑΦΜ-α/α αγροτεμαχίου. Πχ για το Αγροτεμάχιο με α/α 02 του ΑΦΜ 111111111, απεικονίζεται ως: 11111111102. Η αρχική γλώσσα είναι αγγλικά. Μπορεί να γίνει αλλαγή σε ελληνικά πατώντας τις ρυθμίσεις.

Πατώντας δηλαδή το «γραναζάκι» εμφανίζεται η επιλογή Γλώσσα (Language), πατώντας το βελάκι δεξιά εμφανίζονται οι γλώσσες και δύναται να επιλεγεί η ελληνική γλώσσα (Greek).

Στη συνέχεια, πατήστε επάνω στο αγροτεμάχιο που σας ενδιαφέρει.

Πάνω από το μήνυμα «Παρακαλώ επισκεφθείτε το αγροτεμάχιο ΧΧΧ για να πάρετε μία φωτογραφία» υπάρχει μια γκρι μπάρα. Μόλις σύρετε την γκρι μπάρα προς τα πάνω θα εμφανιστούν και άλλες επιλογές.

Η επιλογή «Λήψη φωτογραφίας» ενεργοποιείται, μόλις βρεθείτε εντός των ορίων του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου.

Πατώντας «Λήψη οδηγιών» εμφανίζονται οδηγίες με τη βέλτιστη διαδρομή για τη μετάβαση στο αγροτεμάχιο. Είναι σκόπιμο να επιλεγεί και η «Ενημέρωση Τοποθεσίας» ούτως ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση πως η συσκευή βρίσκεται εντός του αγροτεμαχίου.

Μόλις βρεθείτε εντός των ορίων του αγροτεμαχίου, θα εμφανιστεί το μήνυμα «Είστε στο αγροτεμάχιο ΧΧΧ» Η επιλογή «Λήψη φωτογραφίας» είναι πλέον ενεργή και είναι δυνατή η λήψη μίας ή περισσότερων φωτογραφιών του αγροτεμαχίου.

Είναι απαραίτητη η «Ενημέρωση τοποθεσίας» πριν τη λήψη της φωτογραφίας. Εάν δεν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος αυτός, υπάρχει η πιθανότητα να ληφθεί φωτογραφία εκτός του αγροτεμαχίου, το οποίο θα φανεί στη συνέχεια κατά τον έλεγχο και η φωτογραφία δεν θα ληφθεί υπόψιν.

Εν συνεχεία, και αφού έχει ολοκληρωθεί η λήψη των φωτογραφιών, επιλέξτε αυτές που επιθυμείτε να στείλετε στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προς αξιολόγηση πατώντας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ».

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

16-03-2023 09:37agrotis87

Ευχαριστούμε κύριοι απο αγρότες μας έχετε κάνει λογιστές,γεωπόνους και φυσικά όταν θα καιγόμαστε να ποτίσουμε να ραντίσουμε και να κάνουμε τόσες δουλείες εμείς θα γίνουμε και σελφι κάμερα για να μας δώσετε την επιδότηση απο τον ιδρώτα που ρίχνουμε ενα καλοκαίρι.....................

Απάντηση

08-03-2023 00:57Αγρότης

Πολύ καλό το κόλπο με το μονιτορινγκ για να κόβει χρήματα ο ΟΠΕΚΕΠΕ απ' τους αγρότες. Κατόπιν εορτής σου ζητάνε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... Εφόσον το μονιτορινγκ βρει ατασθαλίες, να γίνονται επιτόπου έλεγχοι εντός 5 ημερων, κι όχι μετά από 6 μήνες να σου ζητάνε να πας να φωτογραφήσεις το κτήμα που πιθανόν έχει πρόβλημα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία