BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αίτημα μονοετούς παράτασης μέτρου απονιτροποίησης λόγω πλημμυρών

Την ανάγκη μονοετούς παράτασης στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά», το οποίο έληξε τέλος του 2022, ζητούν μέσω ενός «προγράμματος γέφυρα» αγρότες της κεντρικής Ελλάδας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

limni-600-x-366-600x300

310
0

Στην επιστολή που υπογράφει αντιπροσωπεία των παραγωγών με επικεφαλής τον Αστέριο Τζιόλα από τη Λάρισα ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ επικαλούνται την παράταση ενός έτους που δόθηκε στο πρόγραμμα 5ετούς διάρκειας για τις αυτόχθονες φυλές ζώων.

Αναλυτικά η επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ εδώ.

Επανερχόμαστε έπειτα από ένα χρονικό διάστημα για την  αναγκαιότητα μονοετούς παράτασης στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά », το οποίο έληξε τέλος του 2022, ζητούμε ως παραγωγοί αγρότες μετά από 5 έτη στο πρόγραμμα , και ζητούμε την παρέμβασή των υπευθύνων της ηγεσίας στο ΥΠΑΑΤ. Για τα παρακάτω:

1)Το γεγονός ότι πολλοί αγρότες προέρχονται από την Κεντρική Ελλάδα και επλήγησαν από τις πλημμύρες σε μερικό έως ολικό βαθμό , βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση.

2)Όταν αυτό το διάστημα δόθηκε και τρέχει παράταση 1 έτους στο πρόγραμμα 5ετούς διάρκειας Αυτόχθονες φυλές ζώων.

Σε αυτά να προσθέσουμε και τα παλιότερα αιτήματα μας:

3) Ζητούμε την παράταση 1 έτους, μέσω ενός «προγράμματος γέφυρα», καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.   Μάλιστα στο νέο ΠΑΑ δεν προβλέπεται όταν η ΕΕ επιδοτεί φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα.

4)Έχει συμβεί στο παρελθόν και έχει δοθεί 2 φορές παράταση σε προγράμματα νιτρορύπανσης.

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής των παραγωγών :

Ο επικεφαλής της επιτροπής Αστέριος Τζιόλας από Νομό Λάρισας

Κώστας Τέλιος από νομό Καρδίτσας 

Παναγιώτης Στεφανούδης από νομό Φθιώτιδος

Ντίνος Μακάς   Γεωπόνος τεχνικός σύμβουλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές