Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Το μνημόνιο συνεργασίας με Τουρκία ανοίγει ορίζοντες σε πρωτογενή τομέα

Νέους ορίζοντες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανοίγει το μνημόνιο που υπεγράφη για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μεγάλη τη χθεσινή ημέρα, για τις σχέσεις των δύο χωρών.

1_261

173
2

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 15 μνημόνια συνεργασίας που συνυπέγραψαν χθες η Ελλάδα με την Τουρκία, περιελαμβάνετο και αυτό της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα, που από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε:

«Είναι κατανοητό απ΄ όλους ότι χθες ήταν μια μεγάλη ημέρα για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, δύο γειτονικών κρατών  και αυτό είναι κάτι  που  δεν αλλάζει.

Είναι γεγονός ότι όταν υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, ρεαλισμός, καλή πρόθεση, τότε έχουμε και καλά αποτελέσματα στους όρους συνεργασίας και συνύπαρξης.

Γι’ αυτόν το λόγο και στα θέματα του πρωτογενή τομέα υπήρξε μια σχετική  συμφωνία, όπου στο επίκεντρό της έχουμε, βεβαίως τα θέματα της κλιματικής κρίσης, τα θέματα της ξηρασίας, των όσων εξελίσσονται στη χώρα μας, αλλά και στη γείτονα χώρα. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, με την έρευνα, με την τεχνογνωσία. Ζητήματα  που μπορούμε να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε και βεβαίως ζητήματα με τους αλιείς.

Όλα αυτά έχουν  πλέον περιγραφεί στο κείμενο το οποίο είχε υπογραφεί και από τις δύο πλευρές και χαίρομαι διότι αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία  με τη γείτονα χώρα».

Στο μνημόνιο συνεργασίας οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση πλημμυρών ή ξηρασίας, να συνεργαστούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και να προωθήσουν την έρευνα στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

11-12-2023 11:32Βασίλης

Τράβα να κάνεις υπόκλιση αλά Γεραπετρίτη ραγιά νούμερα εε νούμερα. Τις εισαγωγές από την Τουρκία τις παρουσιάζουν ως επιτυχία τόσο ηλίθιοι και στημένοι είναι.

Απάντηση

08-12-2023 20:12THEODOR

Προφανώς βλέπουν θετικό την αυξηση των εισαγωγών από Τουρκία και του κέρδους των εισαγωγέων!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία