BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απλούστευση διαδικασίας βεβαίωσης εγγραφής Μητρώου Αγροτών

Απόφαση με τίτλο «Απλούστευση της διαδικασίας για την έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, στην οποία προβλέπεται η ψηφιακή έκδοσή της με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2022.

9b_5_2

1819
3

Απλούστευση της διαδικασίας για έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

  1. Η βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), εκδίδεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.
  1. Η βεβαίωση εκδίδεται με τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2022 και αφορά:

Α) Τους «επαγγελματίες αγρότες», οι οποίοι έχουν προκύψει από τους προβλεπόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ,

Β) τους «κατόχους αγροτικής εκμετάλλευσης», οι οποίοι έχουν προκύψει από τους προβλεπόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ.

  1. Επίσης, ισχύουν και οι βεβαιώσεις των «επαγγελματιών αγροτών» ή «κατόχων αγροτικής εκμετάλλευσης», οι οποίες εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ, κατόπιν διοικητικού ελέγχου.
  2. Επιπλέον, εκδίδονται, από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ, κατόπιν διοικητικού ελέγχου, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), οι βεβαιώσεις εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, οι οποίες αφορούν τον «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενο στον αγροτικό τομέα» και τον «ασκούντα αγροτική δραστηριότητα». Οι βεβαιώσεις αυτές φέρουν την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζουν περαιτέρω επικύρωσης.

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

11-12-2023 22:45ΑΕΛ

ΛΟΙΠΌΝ ,ΤΟ ΜΗΤΡΟΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ,ΑΝ ΈΝΑΣ ΑΓΡΌΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΟΙ ΟΧΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 1)ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΣΔΕ 2)ΚΡΑΤΑΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ3) ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝ, ΤΑ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙ ΟΧΙ, ΤΑ ΚΟΠΡΌΣΚΥΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ,ΜΑΑΕ ΚΑΙ ΤΑΑΕ , ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ,ΚΑΤΣΙΩ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ,ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΛΟΙ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ,ΕΙΣ ΒΆΡΟΣ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΞΥΠΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!!! ΕΊΝΑΙ ΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΈΝΑΣ ΑΓΡΌΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ , ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 1970!!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΠΑΜΕ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΚΟΣΤΊΖΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΓΡΟΤΗ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές