BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στον απόηχο της Αθήνας το αγροτικό ζήτημα ορίζει το πολιτικό χρηματιστήριο

Μπορεί αυτή τη φορά να μην έγιναν επίσημες συναντήσεις των αγροτών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, ωστόσο ο απόηχος των τρακτέρ ηχεί ακόμα στα αυτιά των πολιτικών. Η πολυπληθείς κοινωνία των αγροτών έστειλε το βράδυ της Τρίτης ηχηρό μήνυμα στο πολιτικό προσωπικό, έχοντας μάλιστα με το μέρος της σύσσωμη την ελληνική κοινωνία.

agrotes-stin-vouli

Γιάννης Πανάγος

1520
5

Αυτή τη φορά οι αγρότες απέδειξαν με απόλυτα ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο ότι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, ότι οδηγούνται νομοτελειακά στην οικονομική καταστροφή και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ένας άλλος τρόπος ιεράρχησης των θεμάτων προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Παρακολουθήστε την σταδιακή αποχώρηση των αγροτών από το Σύνταγμα:



Μπορεί τις επόμενες ώρες τα τρακτέρ να αποχωρήσουν από τους δρόμους της πόλης των Αθηνών, θα ήταν όμως τεράστιο πολιτικό σφάλμα να υποτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και να επιστρέψει το κράτος των Αθηνών στη μακαριότητά του.

Όπως θα ήταν λάθος να μην επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, έτσι θα είναι ακόμα πιο μεγάλο λάθος να νομίσουν οι κυβερνώντες ότι ξέσπασμα ήταν και πέρασε.


Μετά την μεγαλειώδη παρέλαση των τρακτέρ στο Σύνταγμα και το βροντερό παρόν χιλιάδων αγροτών έξω από τη Βουλή, οι συσχετισμοί αλλάζουν και οι αγρότες ανακτούν τον έλεγχο των κινήσεων στο… πολιτικό χρηματιστήριο. Παύουν να είναι ικέτες της επιδοματικής πολιτικής και διεκδικούν επί ίσοις όροις μέτρα πολιτικής που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε βάθος χρόνου.

Βεβαίως θα χρειαστεί ακόμα πολύ οργανωτική δουλειά και από τη μεριά τους για να διατηρηθεί ζωντανή η «φωνή της Αθήνας», όμως τα θεμέλια έχουν μπει και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη νίκη υπάρχουν.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι στο χέρι τους να καταλάβουν αν θα έχουν δίπλα τους ένα ισχυρό σύμμαχο ή έναν οργισμένο αντίπαλο. Ακόμα και οι ορκισμένοι συμπαραστάτες της κυβερνώσας παράταξης διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης ενάντια στην αδιαφορία που φέρνει το μαρασμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη φτώχεια στις κοινωνίες της υπαίθρου. Τώρα τα τρακτέρ έχουν μάθει το δρόμο και το δρομολόγιο στην Αθήνα μπορεί να επαναληφθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους εκείνους που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των αγροτών.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

21-02-2024 16:44eletreras boskis

Καμία σχέση με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις αγροτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Απάντηση

21-02-2024 16:00Ελαιοπαραγωγος,βοιωτια

Πιο στημενο πεθαινεις...Καποιοι εργατοπατετερες ξευτιλισαν χτες την αγροτια οριστικα και αμετακλητα,μονο οι λοατκι+ ελειπαν χτες απο το συνταγμα

Απάντηση

21-02-2024 15:59Ελαιοπαραγωγος,βοιωτια

Πιο στημενο πεθαινεις...Καποιοι εργατοπατετερες ξευτιλισαν χτες την αγροτια οριστικα και αμετακλητα,μονο οι λοατκι+ ελειπαν χτες απο το συνταγμα

Απάντηση

21-02-2024 15:16Γιωργος

Το παιχνιδι παναγο δεν παιζεται ετσι οπως νομιζεις εσυ αναφεροντας ξανα για προορισμο των τρακτερ στο συνταγμα.το παιχνιδι το επομενο θα παιχτει στο πιατο σας,στο πιατο ολων.στοπ τα προιοντα στην λαχαναγορα και στη λαικη για ενα μηνα και θα δεις πως θα σφιξουν οι κωλοι.θα δεις πως θα μαθουν να σεβονται τον αγροτη και τον κτηνοτροφο.αλλιως να πατε να φατε αλευροσκουληκα οπως επιτασει και η νεα ταξη πραγματων που με τοσο παθος υπηρετειτε ολοι σας.

Απάντηση

21-02-2024 14:30Γιωργος

Παναγο,μπορει να ηταν πολιτισμενος,μπορει να ηταν ειρηνικος,αλλα ΔΕΝ ηταν αγωνας.κατι αλλο με καποια αλλη ονομασια ναι μπορει.κι εσυ το ξερεις παρα πολυ καλα.το ηξερες απο την αρχη.ολα ηταν μιλημενα και σκηνοθετημενα και γι'αυτο τοοοοσα καλα λογια απο ολους σας,απο την κυβερνηση και απο ολα τα καναλια.δεν μας αγαπησατε ξαφνικα.μας δουλευετε!!!!!!ο αγωνας ηταν πουλημενος και μαγειρεμενος με συνεργατες σας τους "λαδωμενους" αγροτοπατερες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές