BACK TO
TOP
Θεσμικά

Η βιώσιμη μετάβαση ως δείκτης της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων

Η Environmetrics, συμβουλευτική εταιρεία με ισχυρή θέση και εξειδίκευση στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και στη βιώσιμη μετάβαση, συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. O CEO της εταιρείας, Απόστολος Σίσκος, τοποθετήθηκε γύρω από τη συμβολή του τραπεζικού τομέα στη βιώσιμη μετάβαση των επιχειρήσεων, στο θεματικό πάνελ: “The Multidimensional Contribution of the Banking Sector on the Sustainable Transition of Business”.

Envirometrics7i99

20
0

Ο κος Σίσκος τόνισε την επίδραση του ESG στον επιχειρηματικό κλάδο και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του τρόπου υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας, με αφορμή τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, λόγω της έλλειψης ενιαίων, συγκεκριμένων προτύπων.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος, στη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία (CSRD) που αναμένεται να καθαρίσει το τοπίο, θεσπίζοντας νέους κανόνες για την υποχρεωτική υποβολή εκθέσεων (ESG), επεσήμανε: «Τώρα, με την εισαγωγή της οδηγίας για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD), όλα αυτά τα ανομοιογενή πρότυπα αντικαθίστανται από ένα ενοποιημένο πλαίσιο δημοσιοποίησης που δεν είναι πλέον εθελοντικό και περιλαμβάνει επίσης το πολύ σημαντικό, για την αξιοπιστία της διαδικασίας, στάδιο της επαλήθευσης!».

Κλείνοντας, ο κ. Σίσκος υπέδειξε την ύπαρξη μιας ενιαίας πλατφόρμας που μπορεί να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα μέσα σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη και τους οικονομικούς περιορισμούς, ως την πλέον αναγκαία για τον τραπεζικό τομέα, σε μια εποχή ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η Environmetrics, με την συμμετοχή της στο κορυφαίο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ανέδειξε ζητήματα ουσίας για την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων, προσθέτοντας αξία στον γενικότερο διάλογο για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές