Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ασφαλιστικά

Μετά τα 5.000 ευρώ εισόδημα ο «κόφτης» για συνταξιούχους

Ολόκληρη τη σύνταξή τους θα συνεχίσουν να λαµβάνουν οι ασφαλισµένοι στον ΟΓΑ που δήλωσαν το οικονοµικό έτος 2018 αγροτικό εισόδηµα εφόσον όµως αυτό δεν ξεπερνάει τα 4.923 ευρώ.

3-Syntaxiouxoi

Χρήστος Διαμαντόπουλος

3730
1

Σύµφωνα µε την ΑΑ∆Ε, η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων – όπου οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα δηλώσουν τα επιπλέον εισοδήµατά τους - πρόκειται να ανοίξει µέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι φορολογούµενοι θα έχουν προθεσµία να συµπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου, ενώ σύµφωνα µε πληροφορίες η ΑΑ∆Ε σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Σύµφωνα µε όσα ξεκαθαρίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης µε θέµα «Οδηγίες για την εφαρµογή του άρθρου 20 του νόµου 4387/2016 για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος» εξαιρούνται από τον κόφτη του 60% όσοι έχουν χαµηλό αγροτικό εισόδηµα -που δεν ξεπερνάει τα 4.923 ευρώ- εισάγοντας πλαφόν εισοδηµατικού ορίου «διατήρησης της αγροτικής περιουσίας».


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα εκτάκτως την Παρασκευή 8 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Fresher

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-03-2019 23:49Νικος

Δεν ειχε παρει παράταση μέχρι το 2024?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία