BACK TO
TOP
Φορολογικά

Λήγει κάθε μήνα η ενημερότητα αγροτών παρά τις 120 δόσεις

Σε πρόσθετη ταλαιπωρία υποβάλλονται κάθε μήνα οι αγρότες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, προκειμένου να τακτοποιήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

15391298_1387778107913307_5242979121755190356_o

Γιάννης Πανάγος

10
0

Οι πληροφορίες θέλουν το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) να μην ενημερώνεται αυτόματα με την καταβολή της κάθε δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγρότες, ακόμη και αν είναι απολύτως ενήμεροι σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους να μην έχουν διαθέσιμη την ασφαλιστική ενημερότητα. Αντίθετα, υποχρεώνονται κάθε φορά, να απευθύνονται στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ και να αιτούνται, εφ’ όσον υπάρχει ανάγκη, καινούργια ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Agrenda και το Agronews γίνονται καθημερινά αποδέκτες διαμαρτυριών από την πλευρά του αγροτικού κόσμου, καθώς η ακολουθούμενη μέχρι στιγμής διαδικασία από μέρους των αρμόδιων αρχών κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.


Αναστάτωση με τις κλάσεις

Εντωμεταξύ, φωτιές έχουν ανάψει τα υπό εξέταση σενάρια του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών, με τις εξελίξεις, όπως δείχνουν τα πράγματα να προκαλούν την άμεση παρέμβαση του Μαξίμου. Ειδικότερα η κλίμακα των 6 ασφαλιστικών κλάσεων που είδε το φως της δημοσιότητας με κατώτατη την εισφορά 220 ευρώ το μήνα, όταν σήμερα η κατώτατη είναι στα 114 ευρώ το μήνα, προκαλεί ήδη τεράστιες αντιδράσεις στις τάξεις των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των αγροτών, υποχρεώνοντας το κυβερνητικό επιτελείο να οδηγηθεί σε δεύτερες σκέψεις.

Η πρώτη αντίδραση δείχνει να έρχεται από την πλευρά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, μετά από επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κωτσό (γνωστό για την ευαισθησία του στα αγροτικά ζητήματα) παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το ασφαλιστικό των αγροτών θα ακολουθήσει «ειδικό καθεστώς», επομένως, δεν θα ισχύσει η κλίμακα ασφαλιστικών κλάσεων που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία