BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μπλόκο στο Χατζηγιάννειο ετοιμάζουν οι συνεταιριστές

Επίσκεψη Αποστόλου στη Λάρισα την Τρίτη 12 Ιουλίου σε «ελεγχόμενο» χώρο 150 ατόμων.

Μπλόκο στο Χατζηγιάννειο ετοιμάζουν οι συνεταιριστές

0
0

Με «ανοιχτές αγκάλες» περιμένουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στο θεσσαλικό κάµπο οι αγρότες την Τρίτη 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, με τα επίπεδα ρευστότητας να έχουν χτυπήσει «κόκκινο», καθώς η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωση και τις πληρωµές να καθυστερούν χαρακτηριστικά, έπειτα από πολλά χρόνια, πολλοί αναρωτιούνται για ποιόν ακριβώς λόγο επέλεξε ο πολιτικός προϊστάµενος της Βάθη, να πάει στην Λάρισα, σ’ αυτό το χρονικό σηµείο.

Ίσως, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Βαγγέλης Αποστόλου ανακοινώσει ότι ένα µεγάλο «πακέτο» πληρωµών που εκκρεµούν, θα τρέξει το επόµενο διάστηµα, ωστόσο κανείς δεν είναι τούτη την ώρα έτοιµος να εγγυηθεί πως αυτό δεν θα αφορά, παρά µόνον παλιές και µικρές εκκρεµότητες από το 2015, προϋπολογισµένες για τους αγρότες.

Όπως κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει το ενδεχόµενο ο υπουργός να επέλεξε τη θεσσαλική πρωτεύουσα, για να ανακοινώσει ενδεχοµένως κάποια ευνοϊκή ρύθµιση σε σχέση µε τους συνεταιριστές που διώκονται, µετά την απόσυρση… νύχτα από τη Βουλή του άρθρου 19 του νόµου 4015/11.

 

Υπ’ ατµόν οι µπλοκατζήδες

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν τους εκπροσώπους των δυο µεγάλων µπλόκων (Τέµπη, Μικροθήβες) που µετείχαν µε ζέση στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ήδη να ετοιµάζονται, για τη «µεγάλη υποδοχή».

Οι τελικές λεπτοµέρειες του προγράµµατος Αποστόλου επί θεσσαλικού εδάφους, µέχρι ώρας, παραµένουν κρυφές, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό, να µεταβαίνει πιθανότατα στο Χατζηγιάννειο Πνευµατικό Κέντρο Λάρισας, προκειµένου να συναντηθεί µε αγρότες και φορείς της περιοχής. Προς τούτο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Αποστόλου «έριξε» τηλέφωνα σε παράγοντες της περιοχής, για να µετάσχουν στην σύσκεψη, για να γλιτώσει από τους... θερµόαιµους.

Το απόγευµα της ίδιας ηµέρας, πάντως, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, πρόκειται να επισκεφθεί το δήµο Λαρισαίων, όπου αναµένεται να συζητήσουν και στη συνέχεια να υπογράψουν την παραχώρηση εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, µε τον δήµαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη.


Βράζει και ο Κόκκαλης

Να δώσει άμεσα τις πρέπουσες λύσεις, στηρίζοντας έμπρακτα όλους αυτούς που επί χρόνια έπεσαν θύμα των πιο αδιέξοδων πολιτικών, κάλεσε με δήλωσή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του, στη Λάρισα, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Βασίλης Κόκκαλης.  «Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι και κάθε περίοδος χάριτος ανήκει στο παρελθόν…», σημείωσε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Αναλυτικά η δήλωση Κόκκαλη έχει ως εξής:

«Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και τις παλινωδίες που σημειώθηκαν με τις αποζημιώσεις των εξισωτικών στους κτηνοτρόφους, την βιολογική κτηνοτροφία, την επιστροφή του πετρελαίου και τα σωρευμένα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών, -για να αναφέρω μόνο κάποιες από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων των ανθρώπων της γης-, καλώ τον κ. Αποστόλου να δώσει άμεσα τις πρέπουσες λύσεις, στηρίζοντας έμπρακτα όλους αυτούς που επί χρόνια έπεσαν θύμα των πιο αδιέξοδων πολιτικών. Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι και κάθε περίοδος χάριτος ανήκει στο παρελθόν…».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία