BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μέχρι τα Χριστούγεννα καινούρια ΠΑΣΕΓΕΣ με νέα νομοθετική ρύθμιση

Για νοµοθετική ρύθµιση που θα έρθει στη Βουλή µέχρι τα Χριστούγεννα και θα λύνει το θέµα της τριτοβάθµιας εκπροσώπησης των συνεταιρισµών, κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, στις τελευταίες του συναντήσεις µε συνεταιριστές.

Nea_Paseges

Γιάννης Πανάγος

7
0

Κάπως έτσι θέλησε να δικαιολογήσει και την επίµονη άρνησή του τις προηγούµενες µέρες να συναντηθεί µε τη διοίκηση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, λέγοντας µάλιστα ότι δεν έχει πρόβληµα να δει τα πρόσωπα που την απαρτίζουν µε την ιδιότητά τους ως πρόεδροι πρωτοβάθµιων συνεταιριστικών οργανώσεων. Αυτό κι έγινε την περασµένη Πέµπτη 20 Σεπτεµβρίου, κάτι που προκύπτει και από την ανακοίνωση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι  «συνεταιριστές µέλη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ συναντήθηκαν σήµερα µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, θέτοντας όλα τα ζητήµατα του αγροκτηνοτροφικού κλάδου».

Μια µέρα νωρίτερα, ο υπουργός είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του για την εν λόγω νοµοθετική ρύθµιση (που προτίθεται να φέρει στη Βουλή) και στο προεδρείο της ΚΕΟΣΟΕ, µε την οποία επίσης είχε συνάντηση. Στην ανακοίνωση της τελευταίας αναφέρεται κατά γράµµα ότι «το ζήτηµα της ενιαίας εκπροσώπησης του συνεταιρικού χώρου θα αντιµετωπιστεί µε νοµοθετική πρωτοβουλία, που θα εκδηλωθεί µέχρι το τέλος του χρόνου».

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο κ. Αραχωβίτης αφενός αποµακρύνεται από τις θέσεις του προκατόχου του, αναφορικά µε το διάδοχο σχήµα της ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ την ίδια στιγµή είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο για να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Σε κάθε περίπτωση δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά µε τους «επιγόνους του Καραµίχα», δηλαδή µε τα  στελέχη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, σε αντίθεση µε τον Αποστόλου που έβλεπε µε καλύτερο µάτι τους ΣΑΣΟίτες. Αυτό θα επιβεβαιωθεί βέβαια τις επόµενες µέρες, τόσο από τις επαφές που θα έχει ή όχι µε την άλλη πλευρά, όσο και µε τη στάση που θα τηρήσει στο θέµα της εκπροσώπησης στην Copa-Cogeca που, τίθεται εκ των πραγµάτων και ενόψει των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ.

Για το τελευταίο, παρ’ ότι οι καταστατικές διαδικασίες της ευρωπαϊκής οργάνωσης είναι δεδοµένες και δεν χωράνε παρεµβάσεις, από τον 6ο όροφο της Αχαρνών 2 εκφράζεται η πεποίθηση ότι µπορεί να βρεθεί τρόπος, στοιχειώδους αποκατάστασης της τάξης µε τη συµµετοχή κάποιων γνήσιων εκπροσώπων του συνεταιριστικού χώρου, αντί των απεσταλµένων της ιδιωτικής εταιρείας που έχουν πιάσει «στασίδι» µε το έτσι θέλω. 

Η άλλη µεγάλη πρόκληση που έχει µπροστά του ο κ. Αραχωβίτης, έχει να κάνει µε το ξεκαθάρισµα των πραγµάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου τα «φίδια» τρέµουν.      

 Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία