BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Fertileader ALTIS, ένα νέο προϊόν από την Timac Agro I ΛΥΔΑ

Η σειρά βιοδιεγερτών Fertileader που αποτελούν μοναδικά εργαλεία θρέψης στη φαρέτρα του Έλληνα παραγωγού, διευρύνεται και συμπληρώνεται με την προσθήκη του Fertileader ALTIS.

Hudson-River-Biotechnology

346
0

Το νέο αυτό προϊόν με σύνθεση 5%Fe-DTPA + 1%Mn + τεχνολογία Seactiv υπόσχεται να δώσει τέλος στις τροφοπενίες Σιδήρου (Fe) και Μαγγανίου (Mn) στις καλλιέργειες.

Η τεχνολογία SEACTIV® αποτελούμενη από ένα μοναδικό σύμπλεγμα 100% φυσικής προέλευσης, διεγείρει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των φυτών, εξοπλίζοντας την καλλιέργεια με ένα ειδικό σύμπλοκο ενεργών μορίων, τα οποία συνδυάζονται άριστα με το μόριο του σιδήρου.

Συγκεκριμένα, τα μόρια του συμπλέγματος SEACTIV περιέχουν γλυκίνη-μπεταΐνη, ένα φυσικό οσμολύτη, ο οποίος αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή του φυτού κατά του αβιοτικού στρες, εξασφαλίζοντας μια σταθερή και συνεχή ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, τα ενεργοποιημένα και κινητοποιημένα αμινοξέα που περιέχει, βελτιστοποιούν την αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη των φυτών και τη μεγιστοποίηση της πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών.

Βέλτιστη αφομοίωση του Μαγγανίου και του Σιδήρου

Η ενσωμάτωση ενεργοποιημένων αμινοξέων στην τεχνολογία SEACTIV® ενισχύει την αποτελεσματική αφομοίωση και μεταφορά των θρεπτικών ενώσεων, αξιοποιώντας άριστα  τις λιπαντικές μονάδες. Ταυτόχρονα, εξαιτίας του ουδέτερου ηλεκτρικού φορτίου που διαθέτουν, καθώς και του χαμηλού μοριακού βάρους,  διεισδύουν πολύ πιο αποτελεσματικά στο φυτό σε σύγκριση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά χηλικά σύμπλοκα.

Αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αβιοτικών καταπονήσεων

Η γλυκίνη μπεταΐνη, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνολογίας SEACTIV®, συμβάλλει καθοριστικά στην αυξημένη αντίσταση κατά των αβιοτικών καταπονήσεων, επιτρέποντας παράλληλα τη σταθερή ανάπτυξη της καλλιέργειας, καθώς και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Αύξηση του φωτοσυνθετικού ρυθμού και βέλτιστη κινητικότητα των θρεπτικών συστατικών

Το πρόσθετο IPA συνιστά ένα φυσικό συστημικό μεταφορέα που δρα με δύο τρόπους μέσα στο φυτό: 1. Το IPA διεγείρει και παρατείνει τη δραστηριότητα των φύλλων (stay green effect) και των χλωροπλαστών, οδηγώντας σε παραγωγή περισσότερης ενέργειας και ως εκ τούτου, σε μεγαλύτερη συσσώρευση βιομάζας. 2. Παράλληλα το IPA  λειτουργεί ως «τροχονόμος» στη μεταφορά και διακίνηση των θρεπτικών συστατικών εντός του φυτού, κατευθύνοντας τα θρεπτικά στοιχεία εκεί ακριβώς που χρειάζονται ανάλογα το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το φυτό.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο περιοδικό "Μεγάλες Καλλιέργειες" που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Agrenda στις 20 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία