BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Αποδράσεις για την Άνοιξη στην Ελλάδα

Ο ήλιος της άνοιξης, οι γλυκές βραδιές και οι μεγαλύτερες ημέρες είναι τα βασικά συστατικά της συνταγής για την τέλεια απόδραση. Πάρτε έμπνευση από τις παρακάτω προτάσεις και οργανώστε την τώρα στις ομορφιές της Ελλάδας.

nauagio-zakunthos-anoiksi

246
0

Στη Χίο για τις «λαλάδες»
Όσοι έχουν όρεξη για μακρινά ταξίδια και θέλουν να συνδυάσουν νησί και θάλασσα στην απόδρασή τους, η  Χίος  είναι ιδανική αυτόν τον καιρό για να δείτε από κοντά τα γοητευτικά μαστιχοχώρια στα μεσαιωνικά χωριά νότια του νησιού και να θαυμάσετε τις τοπικές άγριες τουλίπες του νησιού, που λέγονται  λαλάδες,  στην κεντρική Χίο, κάτω από το Θολοποτάμι. Το νησί, άλλωστε, φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τα πλούσια άγρια λουλούδια της, με τις ορχιδέες και τις άγριες τουλίπες να ξεχωρίζουν. Για να ολοκληρώσετε την ανοιξιάτικη επίσκεψή σας στο νησί, περάστε από τον  Κάμπο   και κάντε ποδηλατάδα στις ασφαλτοστρωμένες ευθείες της περιοχής, για να περάσετε κυριολεκτικά μέσα από την εαρινή ανθοφορία του τόπου, μέσα από πορτοκαλιές, μανταρινιές, περιβόλια και ατελείωτες μυρωδιές της Άνοιξης. 

Στην Αίγινα για την πρώτη νησιώτικη απόδραση της χρονιάς 
Βιάζεστε για λίγη αίσθηση καλοκαιριού, αλλά δεν είστε ακόμη έτοιμοι να περάσετε πολλές ώρες στο πλοίο; Ο  Αργοσαρωνικός  και συγκεκριμένα η  Αίγινα  σας περιμένει, μόλις 1 ώρα και μερικά λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά. Καλντερίμια, νεοκλασικά που θα σας θυμίσουν ότι κάποτε η Αίγινα αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του Νέου Ελληνικού Κράτους, θάλασσα και πλήθος χωριών για να βολτάρετε, σίγουρα θα σας χαρίσουν μια απόδραση με καλοκαιρινό άρωμα που σιγά-σιγά σας προετοιμάζει για το καλοκαίρι. Περάστε από το  ψαροχώρι της Πέρδικας,  όπου θα βρείτε φρέσκα ψάρια, το δεύτερο λιμάνι του νησιού, τη  Σουβάλα  , γνωστή για τα ιαματικά νερά της και προγραμματίστε να δείτε τον δωρικό ναό της Αφαίας της παλαιότερης θεάς της Αίγινας, στην κορυφή ενός λόφου που περιτριγυρίζεται από δάσος. Κι αφού δείτε τα βασικά, ρίξτε… άγκυρα στην κοσμοπολίτικη  Αγία Μαρίνα   που τα έχει όλα.

Στην Καλαμάτα για μεσσηνιακή άνοιξη 
Η  Καλαμάτα  , εκτός από πρωταγωνίστρια της μεσογειακής διατροφής με το λάδι και τις ελιές της, είναι και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της  Πελοποννήσου  μετά την Πάτρα και πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, που σημαίνει ότι έχετε πολλά να δείτε και να κάνετε σε μια ανοιξιάτικη απόδρασή σας εκεί. Κάντε  νοσταλγικές βόλτες στην Παλιά Πόλη  , θαυμάστε τη θέα από το κάστρο της Καλαμάτας, επισκεφτείτε το υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο της, τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάντε μια βόλτα στο Μπενάκειο Μουσείο και μην παραλείψετε το πέρασμα από το σύμβολο της πόλης, την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, μια μικρή βυζαντινή εκκλησία με τοιχογραφίες του 14ου αι. Η παραλιακή λεωφόρος Ναβαρίνου με τους φοίνικες είναι ό,τι πρέπει για βόλτα και ποδήλατο, ενώ αν θέλετε να βγείτε παραέξω, τα  κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης  απέχουν 56 και 65 χιλιομέτρων από την πόλη. 

Στα Τρίκαλα για το φυσικό τοπίο 
Στη βορειοδυτική Θεσσαλία, τα  Τρίκαλα  φημίζονται για τη φύση και τις ομορφιές τους κι ανάμεσα σε αυτές δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί και ο  καταρράκτης της Παλαιοκαρυάς  , που αξίζει να επισκεφτείτε. Βρίσκεται στο ομώνυμο φαράγγι, με το πέτρινο γεφύρι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και πέφτει ορμητικά από τα 12 μέτρα σε ένα σκηνικό που θυμίζει καρτ ποστάλ. Τα Τρίκαλα, όμως, γενικότερα συνδυάζουν το φυσικό και το αστικό με τα δέντρα και τον  ποταμό Ληθαίο   να «χρωματίζουν» την πόλη, τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα να χαρίζουν ατμόσφαιρα παλιάς πόλης και την υπέροχη θέα από το Φρούριο στο λόφο του Προφήτη Ηλία. Κι αν θέλετε περισσότερο κόσμο, πιάστε τον παλμό της στην οδό Ασκληπιού, όπου ο κόσμος, τα μαγαζιά και η ατμόσφαιρά της θα σας χαρίσουν μπόλικη ενέργεια για να συνεχίσετε τις… περιπλανήσεις σας. 




Πηγή:clickatlife.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία