BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Νέα έκδοση για βιβλίο εντομολογίας

Με ανανεωμένη ύλη κυκλοφορεί το βιβλίο Εντομολογία του Μίνωα Ε. Τζανακάκη, Ομότιμου Καθηγητή Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας στο ΑΠΘ και του Δημήτρη Σ. Κωβαίου, Καθηγητή Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας στο ΑΠΘ. Το βιβλίο δίνει έμφαση στο εικονογραφικό υλικό και καλύπτει μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης στους κλάδους της γενικής και εφαρμοσμένης εντομολογίας.

aentomologiaexwfullobibliou

78
0

Αναλύονται θέματα μορφολογίας, ταξινόμησης, φυσιολογίας, οικολογίας, ηθολογίας (συμπεριφοράς), δυναμικής πληθυσμών, μέθοδοι και μέσα καταπολέμησης βλαβερών εντόμων και ακάρεων και ιδιαίτερα τρόποι καταπολέμησης που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ωφέλιμα ζώα, όπως η «βιολογική» και η «ολοκληρωμένη».

Σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει έγκυρη γνώση για το πώς ζουν, αναπτύσσονται και συμπεριφέρονται τα έντομα και τα ακάρεα, για τις ζημιές που ορισμένα προκαλούν στη γεωργική παραγωγή, στα άλλα αγαθά και την υγεία του ανθρώπου, για το πώς αντιμετωπίζονται εν γένει και ιδιαίτερα όσα από αυτά είναι σημαντικά για τη γεωργία.

Βασίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία αλλά περιέχει και στοιχεία από την προσωπική πείρα των συγγραφέων καθώς και απόψεις άλλων επιστημόνων, στον βαθμό που αυτό εξυπηρετεί την πλήρη κάλυψη του θέματος.

Aπευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίων και πτυχιούχους γεωπονικών και βιολογικών σχολών, ενώ κρίνεται ότι θα φανεί χρήσιμο και σε όσους διδάσκουν σχετικά πανεπιστημιακά μαθήματα. Ο εμπλουτισμός του με διαγράμματα και εικόνες θεωρείται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ικανοποιητική και εύκολη κατανόηση της ύλης.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις University Studio Press (Εκδόσεις Επιστημονικών Βιβλίων και Περιοδικών) στην τιμή των 48,00 ευρώ.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία