BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σχολή Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατατέθηκε στις 17 Απριλίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με την ψήφιση του από την Ολομέλεια να έχει οριστεί για τη Μεγάλη Δευτέρα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση και μετονομασία Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών μετά τη συγχώνευση του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής - Αθλητισμού με έδρα τον Πύργο το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας, δημιουργία Τμήματος Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και Τμήμα Μουσειολογίας, με έδρα τον Πύργο, ως μέρος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών προβλέπεται να αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

asxolhgewponiasamaliada

83
0

Την Παρασκευή οι φορείς που έχουν σχέση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις – προτάσεις τους επί του κειμένου, το οποίο το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψηφιστεί.

Παράλληλα ορίζεται ότι: «Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων που ιδρύονται και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση τα Τμήματα Νομικής, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, και Γεωργικής Βιοτεχνολογίας, η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις τριάντα (30) Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της ακαδημαϊκής τους λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική».

 

 

Πηγή: protinews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία