BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταστροφές στην παραγωγή Καβάλας και Σερρών

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσαν η βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση στα Τενάγη Φιλίππων, τις περιοχές Αγιάσματος, Πηγών και Χρυσούπολης Καβάλας όπως και στην Αλιστράτη Σερρών.

aplhmmurikafainomenakabala

5
0

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμη Καλπακίδη έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για εκτίμηση της κατάστασης.

Επιπλέον, σημαντικές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και την οδοποιία προκάλεσαν η ισχυρή νεροποντή και χαλαζόπτωση που έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2019 τον κάμπο της Αλιστράτης Σερρών. Όπως μετέδωσε η ert.gr, o όγκος του νερού σε συνδυασμό με τα φερτά υλικά που μετέφερε κατέστησαν αδύνατη την κυκλοφορία στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας, η οποία και διεκόπη για δύο ώρες.

Ολική θεωρείται η καταστροφή για τις καλλιέργειες: καλαμποκιού, καπνού, βαμβακιού, σιτηρών και ρεβυθιών, σε έκταση που με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται στα 4.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Σερρών Νικόλαο Ρόιδο την Τετάρτη 5 Ιουνίου το πρωί αναμένεται  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψίες και να κάνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία