Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταστροφές στην παραγωγή Καβάλας και Σερρών

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσαν η βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση στα Τενάγη Φιλίππων, τις περιοχές Αγιάσματος, Πηγών και Χρυσούπολης Καβάλας όπως και στην Αλιστράτη Σερρών.

aplhmmurikafainomenakabala

92
0

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμη Καλπακίδη έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για εκτίμηση της κατάστασης.

Επιπλέον, σημαντικές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και την οδοποιία προκάλεσαν η ισχυρή νεροποντή και χαλαζόπτωση που έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2019 τον κάμπο της Αλιστράτης Σερρών. Όπως μετέδωσε η ert.gr, o όγκος του νερού σε συνδυασμό με τα φερτά υλικά που μετέφερε κατέστησαν αδύνατη την κυκλοφορία στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας, η οποία και διεκόπη για δύο ώρες.

Ολική θεωρείται η καταστροφή για τις καλλιέργειες: καλαμποκιού, καπνού, βαμβακιού, σιτηρών και ρεβυθιών, σε έκταση που με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται στα 4.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Σερρών Νικόλαο Ρόιδο την Τετάρτη 5 Ιουνίου το πρωί αναμένεται  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψίες και να κάνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία