BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Δυσαρέσκεια για την διάθεση εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων σε μαθητές της Β. Ελλάδας

Ηθικό και όχι νομικό θέμα εγείρει με επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, με αφορμή το γεγονός ότι σε σχολεία στην βόρεια Ελλάδα, διανεμήθηκαν λαχανικά (κηπευτικά) προέλευσης Ισπανίας και Μαρόκου.

2544204

115
0

Σύμφωνα με την επιστολή, ο ΑΣ επικοινώνησε με την Ανάδοχο εταιρεία του προγράμματος ώστε να αναζητήσει λεπτομέρειες και τους λόγους που επιλέχτηκαν τα παραπάνω προϊόντα εισαγωγής και όχι ελληνικά. Η απάντηση που λήφθηκε προς μεγάλη μας έκπληξη ήταν ότι δεν υπήρξε η ανάλογη διαθεσιμότητα στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που ορίζονται από το πρόγραμμα στους έλληνες παραγωγούς και επιπλέον η τιμή του προϊόντος δεν υπήρξε κριτήριο για αυτή την απόφαση. Σημειώνεται επίσης , ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Ελλάδα και κυρίως η Κρήτη, παράγει στο μέγιστο βαθμό αυτά τα προϊόντα.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας αναφέρει επίσης πως σε μία εποχή που το σύνολο των προϊόντων έχουν επωμιστεί μια τεράστια αύξηση στο κόστος μεταφοράς, είναι οξύμωρο να γίνονται τέτοιου είδους εισαγωγές. Είναι ορθότερο να καλύπτονται οι ανάγκες από την τοπική παραγωγή εφόσον υπάρχει.

Η σχετική επιστολή του ΑΣ Ιεράπετρας διαθέσιμη εδώ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία