BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αγροτικό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της Αgrotica 12 Μαρτίου

Την διοργάνωση συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της «Agrotica» τη Πέμπτη 12/3 στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Μαρτίου, στη Σίνδο, προκειμένου να επικοινωνηθεί εκ νέου ότι βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου παραμένουν άλυτα.

syskepsi-pem-3

7
0

Στην συνάντηση της ΠΕΜ υπογραμμίστηκε η μεγάλη παρακαταθήκη που άφησαν στο αγροτικό κίνημα για τη συνέχεια οι μεγαλειώδεις φετινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα μπλόκα, τονίζοντας την ενότητα που κέρδισαν η αγρότες τους με τη στάση τους και την ευρύτερη λαϊκή στήριξη των αιτημάτων τους, «που τα αγκάλιασε όλη η κοινωνία».

Από τις τοποθετήσεις που εκφράστηκαν, προκύπτουν μεταξύ άλλων, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από:

- την έλλειψη ελάχιστης εγγυημένης τιμής, όπως οι ρυζοπαραγωγοί στην Κεντρική Μακεδονία όπου αναγκάζονται να πουλάνε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές τα προϊόντα τους, 

- το αυξημένο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά, αντίστοιχα προβλήματα με δενδροκαλλιεργητές στην Άρτα, δεκάδες αγρότες από διαφορετικές περιοχές που περιμένουν αποζημιώσεις προηγούμενων ετών κ.α.

-προβλήματα που συσσωρεύονται και αναγκάζουν εκατοντάδες αγρότες να εγκαταλείπουν τα χωράφια τους και την παραγωγή.

- τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα που έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο και αλλού.

Οι αγρότες αποφάσισαν επιπλέον, τον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ στις 29/3, με εκδήλωση στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Τέλος, εξέλεξαν προσωρινή γραμματεία της ΠΕΜ για τον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση του αγροτικού κινήματος, με έμφαση στη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, τη δημιουργία νέων σε κάθε χωριό και περιοχή.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία