BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

«Κομμένη στα δύο» η παγκόσμια βιομηχανία βόειου κρέατος λέει η Rabobank

Μια «ιστορία δύο μερών» εξακολουθεί να είναι η παγκόσμια βιομηχανία βοείου κρέατος, με τη συνεχιζόμενη ισχυρή καταναλωτική ζήτηση να συνοδεύεται από μειωμένες προμήθειες βοοειδών και βοείου κρέατος, και το αντίστροφο, όπως διαπιστώνει η Rabobank.

βοδ1

96
0

Η Rabobank έκανε την αξιολόγησή της στην τελευταία έκθεσή της για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, Global Beef Quarterly. Οι αγορές κρέατος του Νοτίου Ημισφαιρίου συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση ως προς τον όγκο παραγωγής, πρόσθεσε, με αυξήσεις στη Βραζιλία και την Ασία, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τις μειώσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η παραγωγή βοείου κρέατος στις αγορές που παρακολουθεί η Rabobank αναμένεται να μειωθεί κατά 1% για ολόκληρο το 2023, με τον όμιλο να προσθέτει ότι αναμένει το έτος 2024 να εξελιχθεί «με παρόμοιο τρόπο».

Τιμές βοοειδών

Ένα σταθερό υψηλό επίπεδο τιμών βοοειδών στη Βόρεια Αμερική σημείωσε η Rabobank, σε αντίθεση με τις χαμηλότερες τιμές που επικρατούν στις χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου.

Οι τιμές των βοοειδών στην Αυστραλία μειώθηκαν σημαντικά, παρουσιάζοντας πτώση 28% από τον Ιούνιο. Η Νέα Ζηλανδία και η Βραζιλία παρουσίασαν επίσης μειώσεις, αν και σε μικρότερο βαθμό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τιμές των βοοειδών παρέμειναν σταθερές, ενώ οι τιμές στον Καναδά σημείωσαν αύξηση 3% από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το εμπόριο βόειου κρέατος, σύμφωνα με τη Rabobank. Οι συνδυασμένοι όγκοι εισαγωγών του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% περίπου των παγκόσμιων εισαγωγών βόειου κρέατος.

Ακόμη και αν η σύγκρουση επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η τράπεζα προβλέπει πως ο αντίκτυπος στο παγκόσμιο εμπόριο βόειου κρέατος θα παραμείνει σχετικά ελάχιστος.

Επενδύσεις της εταιρείας JBS

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η JBS, ο βραζιλιάνικος γίγαντας βοείου κρέατος, αποκάλυψε τα σχέδιά της να ανοίξει ξανά τη μονάδα της στο Diamantino, στην πολιτεία Mato Grosso. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια σημαντική επένδυση, με αρχικό κεφάλαιο τα 300 εκατομμυρία ρεάλ (56,4 εκατ. ευρώ), μέρος μιας συνολικής επένδυσης 800 εκατ. ρεάλ (150,4 εκατ. ευρώ), με στόχο τη μετατροπή της εγκατάστασης στο μεγαλύτερο εργοστάσιο βοείου κρέατος στη Λατινική Αμερική.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και επέκτασης που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, η JBS αναμένει να δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος