BACK TO
TOP
Γνώμες

Πολλά τα θέματα και λίγος ο χρόνος

Είναι πολλά τα θέµατα που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό στον αγροτικό χώρο και ανεξαρτήτως της έµπνευσης που είχαν οι καθ’ ύλην αρµόδιοι, είναι πολύ λίγος ο χρόνος που αποµένει µέχρι τις εκλογές, έτσι ώστε να κλείσουν επιτυχώς, µετατρέποντας µάλιστα το µέχρι τώρα πολιτικό κόστος σε πολιτικό όφελος.

panagos_2

7
1

Ειδικά η σηµερινή κυβέρνηση έχει µια τάση να ανοίγει ζητήµατα, ακόµα και εκεί που θα µπορούσε να το αποφύγει.

Τις τελευταίες µέρες άνοιξε π.χ. το θέµα µε το νέο χάρτη για τις µειονεκτικές περιοχές. Πρόκειται για τις γεωγραφικές ζώνες, στις οποίες οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) δύνανται να τεκµηριώσουν δικαίωµα για εξισωτικές αποζηµιώσεις. Είναι σαν να άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα υπάρξει, µέσα από την τρέχουσα δηµόσια διαβούλευση, πολύ δύσκολα η τελική διαµόρφωση του χάρτη, όποια κι αν είναι αυτή, θα ικανοποιήσει τη µεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, η οποία έδειξε να δυσαρεστείται από την πρόσφατη οριοθέτηση.

Το ίδιο και µε τα Σχέδια Βελτίωσης. Μετά από έξι συνολικά παρατάσεις, η αρµόδια διαχειριστική αρχή «κατάφερε» να παραλάβει περί τους 16.000 επενδυτικούς φακέλους, ενώ γνωρίζει ότι οι δυνατότητες να ικανοποιήσει τους υποψήφιους αγρότες-επενδυτές περιορίζονται στο 1/3 των αιτήσεων. Έτσι, ακόµα κι αν οι αρµόδιοι φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αξιολόγηση των φακέλων, ακόµα δυσκολότερα θα µπορέσουν να διαµορφώσουν τα απαραίτητα χρηµατοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα οδηγήσουν αυτά τα Σχέδια σε αίσιο τέλος.  

Agrenda

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-10-2018 21:27Αθανασιος Θεοδωρακης

Πολλα τα θεματα, λιγος ο χρονος και δεν εχουν τεθει καθολου προτεραιοτητες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία