Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Μόχλευση και λάδωμα

Φαίνεται ότι τελικά δεν εξυπηρετούνται όλοι µε την ανάπτυξη. Υπάρχουν κάποιοι που προτιµούν η χώρα να σέρνεται, οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και οι αγρότες να ζουν στην ανέχεια, µόνο και µόνο για να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε εκείνοι να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας.

panagos_2

419
0

Ο λόγος και πάλι για τη συντεχνία του ΟΣ∆Ε. Έκανε ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια µε τις δηλώσεις των αγροτών και την αφαίµαξη του αγροτικού κόσµου, στις ατέλειωτες ουρές υποβολής των αιτήσεων (ενιαίας ενίσχυσης). Τώρα έρχεται εκ νέου να εκµεταλλευθεί την οικονοµική ανέχεια των ελαιοκαλλιεργητών και των Οργανώσεων Ελαιοκοµικών Φορέων, µέσα από το γνωστό ως τριετές πρόγραµµα των ΟΕΦ 2018-2021.

Ποιό ήταν το καινούργιο κόλπο µε το οποίο οι εν λόγω κύριοι προσπάθησαν να διαχειρισθούν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν τα προγράµµατα των ελαιοκοµικών φορέων; Μαζί µε τα φιλαράκια τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ αύξησαν από το 45% στο 90% (του προβλεπόµενου προϋπολογισµού) το ύψος της εγγυητικής που απαιτείται για να εγκριθούν τα προγράµµατα. Αποτέλεσµα; Κανένας συνεταιρισµός να µην µπορεί από µόνος του να βρει αυτή την εγγυητική. Ούτε και κανένας τεχνικός σύµβουλος, πραγµατικός τεχνικός σύµβουλος, θα ήταν σε θέση να βάλει πλάτη σ’ αυτή την υπόθεση. Μόνο η συντεχνία του ΟΣ∆Ε, και µάλιστα, µε τα εύκολα χρήµατα που αποσπά τόσα χρόνια από τους αγρότες, προσφέρθηκε και προσφέρεται να καλύψει «χρηµατοδοτικά» τις οργανώσεις, µε το αζηµίωτο βέβαια.

Πληροφορούµαστε ότι, όπως εξοµολογείται πρόεδρος γνωστής οργάνωσης της Κρήτης, η ταρίφα στην καλύτερη περίπτωση είναι 50%-50%. ∆ηλαδή, τα µισά στον δήθεν σύµβουλο που βάζει πλάτη και τ’ άλλα µισά στην οργάνωση για να υλοποιήσει ό,τι µπορέσει να υλοποιήσει. Έτσι όµως δεν γίνεται χωριό. Με τις αρµόδιες αρχές και τους γενικούς να κάνουν τα στραβά µάτια, αυτό που µπορούµε να περιµένουµε, λέγεται… σκορποχώρι.

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία