BACK TO
TOP
Γνώμες

Να μην περάσει απαρατήρητος

Μια γρήγορη µατιά στη λίστα που είναι αναρτηµένη στο minagric.gr πιστοποιεί ότι από τη µεταπολίτευση και µετά έχουν περάσει από το υπουργείο Γεωργίας ή Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων στη συνέχεια 37 υπουργοί. Μέση διάρκεια παρουσίας του καθενός εξ αυτών ένας χρόνος και τρεις µήνες.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

9
1

Θα µπορούσε να πει κανείς ότι ο Μάκης Βορίδης µε παρουσία 17 µηνών στο υπουργείο αν και ξεπέρασε κατά τέσσερις µήνες τον προαναφερθέντα µέσο όρο, αποτέλεσε τυπικό δείγµα υπουργού ο οποίος ανέλαβε το συγκεκριµένο θώκο µε τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεν κατάφερε ωστόσο να αφήσει κάποιο ιδιαίτερο στίγµα πολιτικής, καθώς, διακρίθηκε κι αυτός, όπως οι περισσότεροι, γι’ αυτά που απέφυγε να κάνει παρά γι’ αυτά που έκανε.

Αν κάτι θα πρέπει να του αναγνωρισθεί, είναι η περαιτέρω θωράκιση της αγοράς στο αιγοπρόβειο γάλα και στην παραγωγή φέτας, κάτι το οποίο, βοηθούσης και της συγκυρίας, οδήγησε σε σηµαντική άνοδο των τιµών παραγωγού στο συγκεκριµένο προϊόν. Από ‘κει και πέρα... πολιτική επικοινωνία, ρητορική, δηµόσιες σχέσεις, στοιχειώδης διαχείριση της καθηµερινότητας. Οι ειδικές ενισχύσεις για τον κορωνοϊό και η «πελατειακή» αξιοποίηση αυτών αποτέλεσε βασική φροντίδα.

Το «αµαρτωλό» ΟΣ∆Ε συνεχίζει να δηµιουργεί στρεβλώσεις στην κατανοµή των κοινοτικών ενισχύσεων, ο νόµος για τους συνεταιρισµούς, πρόχειρος όπως ήταν, παρέµεινε γράµµα κενό, η ανασυγκρότηση των εκµεταλλεύσεων και η στενότερη διασύνδεσή τους µε τους επόµενους κρίκους της αλυσίδας αξίας έχει αφεθεί στην τύχη, η ενσωµάτωση των νέων τεχνολογιών παραµένει υπόθεση λίγων.

Ο Σπήλιος Λιβανός δεν διαθέτει το πολιτικό εκτόπισµα του Μάκη Βορίδη. Την ίδια ώρα, δεν έχει και τα χαρακτηριστικά του επαγγελµατία της πολιτικής. ∆ιαθέτει ωστόσο µια ωριµότητα, καθώς προέρχεται από πολιτική οικογένεια, βρίσκεται στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, είναι αµερικανοσπουδαγµένος κι έχει καλή ώσµωση των θεµάτων του αγροτικού χώρου. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του και χρονικό ορίζοντα (ακόµα κι αν γίνουν πρόωρες εκλογές). Ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει την κατάρτιση και τον τρόπο να το κάνει, θα είναι κρίµα να περάσει απαρατήρητος, όπως αρκετοί από τους προκατόχους του.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-01-2021 13:16ΑΓΡΟΤΗΣ

ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία