BACK TO
TOP
Γνώμες

Tο δυστοπικό μέλλον είναι εδώ

«Το δυστοπικό µέλλον είναι ήδη εδώ. Η κλιµατική αλλαγή βυθίζει εκατοµµύρια ανθρώπους στον λιµό.

Volker_Turk

Φόλκερ Τουρκ

20
0

Καταστρέφει ελπίδες, ευκαιρίες, σπίτια και ζωές. Τους τελευταίους µήνες, επείγουσες προειδοποιήσεις έχουν γίνει θανατηφόρες πραγµατικότητες, ξανά και ξανά, παντού στον κόσµο. «∆εν χρειαζόµαστε άλλες προειδοποιήσεις. Το δυστοπικό µέλλον είναι ήδη εδώ. Χρειαζόµαστε επείγουσα δράση, τώρα. Και ξέρουµε τι πρέπει να κάνουµε. Το πραγµατικό ερώτηµα είναι: τι µας εµποδίζει;.[…] Έχω σοκαριστεί από την αδιαφορία που παρουσιάζεται απέναντι σε τουλάχιστον 2.300 ανθρώπους που έχουν κηρυχθεί νεκροί ή αγνοούµενοι στη Μεσόγειο φέτος». […] Η πιο προφανής περίπτωση είναι η κλιµατική αλλαγή. Υπάρχει ένας µακρύς κατάλογος των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωµάτων σε όλο τον κόσµο, µεταξύ των οποίων την Κίνα και το Ιράν, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί οι πολιτικές που έχουν σκοπό να διαιρέσουν τον κόσµο µέσω «της πρόκλησης τεχνητών συγκρούσεων για το φύλο, τη µετανάστευση ή ενός πολιτισµικού σοκ».

Στην Κίνα οι πρόσφατες οικονοµικές προκλήσεις της χώρας υπογραµµίζουν την ανάγκη µιας πιο συµµετοχικής προσέγγισης που σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώµατα -- περιλαµβανοµένων των δικαιωµάτων των µελών των εθνικών µειονοτήτων, των κατοίκων αγροτικών κοινοτήτων, των µεταναστών εργαζοµένων στο εσωτερικό, των ηλικιωµένων και των ανθρώπων µε αναπηρίες.[…] Θα πρέπει επίσης να προχωρήσει η διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την έκρηξη πριν από τρία χρόνια στο λιµάνι της Βηρυτού, δυστυχώς δεν έχει αποδοθεί καµία ευθύνη στην υπόθεση αυτή. Είµαι βαθιά σοκαρισµένος για την κλιµάκωση της βίας στα κατεχόµενα παλαιστινιακά εδάφη.[…] Ανησυχώ για το ιρανικό σχέδιο νόµου για τη µαντίλα και την αναδιάταξη της αστυνοµίας ηθών, µιας δύναµης που έχει σχεδόν αποκλειστικό προορισµό να ελέγξει τις γυναίκες και τα κορίτσια.[…].

Αναφορικά µε τον πόλεµο στην Ουκρανία η αποχώρηση της Ρωσικής Οµοσπονδίας από την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο και οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις σιτηρών στην Οδησσό και αλλού προκάλεσαν και πάλι την εκτόξευση των τιµών σε πολλές αναπτυσσόµενες χώρες -- καθιστώντας ανέφικτο για πολλούς ανθρώπους το δικαίωµα στην τροφή».

 

*Ύπατου Αρµοστή ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία