BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κληρονοµικό δίκαιο ιστορικών δικαιωµάτων τέλος

H Bράντζα το λέει ξεκάθαρα, για τις επιλογές της νέας ΚΑΠ και δη των ιστορικών δικαιωµάτων: «είναι στη διακριτική µας ευχέρεια να πάρουµε ξεκάθαρη θέση και να αποφασίσουµε ποιους επιλέγουµε να στηρίξουµε και µε ποιους επιλέγουµε να πορευθούµε», αναφέρει σε άρθρο της εστιάζοντας στους «αγρότες του καναπέ» και τους «µη προνοµιούχους».

kinito

6
0

Εξάλλου, ο µύθος και η δικαιολογία περί δεσµευτικών ευρωπαϊκών κανονισµών έχει πλέον καταρριφθεί κι από τον ίδιο τον Επίτροπο Χόγκαν. Γνωρίζοντας ότι το 2023 είναι µάλλον µακριά... για τους κυβερνώντες, εκλογές γαρ, η ίδια θεωρεί ότι οι αλλαγές µπορεί να τρέξουν την τρέχουσα περίοδο. Για να δούµε!


Υβρίδια
-Αλήθεια, ποιος εµποδίζει την εφαρµογή των νόµων στην αγορά γάλακτος; Γιατί εν τέλει οι ανακοινώσεις αρµοδίων περί ελέγχων και προστίµων στους παραβάτες που δεν τηρούν τα ισοζύγια έχει γίνει ανέκδοτο.

-Κατά τα λοιπά, τα πάντα είναι ελληνικής προέλευσης. Οι αγελαδοτρόφοι της ΕΦΧΕ τα ξανάπαν στην Ολυµπία τις προάλλες, η οποία είναι πολύ καλή στην ακρόαση.

 -Οι µεταποιητές συµπύρηνου ροδάκινου, στον απολογισµό της χρονιάς, επιµένουν να µιλούν για ποιοτική υποβάθµιση της παραγωγής το φιτίλι της οποίας, όπως λένε, καίει εδώ και χρόνια που τώρα έχει και χαρακτηριστικά κλιµατικής αλλαγής και τώρα µένουν... αβοήθητοι. Συνιστούν φύτευση µόνο κατόπιν συνεννόησης. Τα συµβόλαια όµως λείπουν.


Cotton club
Στη λίστα των θεµάτων των µπλοκατζήδων και οι ανοικτές και µειωµένες τιµές στο βαµβάκι, µε τον υπουργό της πλατείας να θέτει προ των ευθυνών τη ∆ιεπαγγελµατική του προϊόντος βάζοντας θέµα επανεξέτασης της λειτουργίας της αν δεν µπορεί να επιτελέσει τον σκοπό της. Πάντως η Βάθη ετοιµάζει νέο θεσµικό πλαίσιο... του χρόνου!

           

Πετρελαιοκίνηση
Τι θέλει να ακούσει ο αγρότης, παρεµβάσεις για φθηνό πετρέλαιο. Ο Σταύρος ξαναζεσταίνει το θέµα του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ανάκαµψης της εθνικής οικονοµίας, δηλαδή προσεχώς και ως τις εκλογές. Βασικό σηµείο της στρατηγικής τους, σου λέει, η προσπάθεια για τη µείωση κόστους παραγωγής.

           

Τρύπια τσέπη
∆εν ξέρω αν έχει ψηλά στην ατζέντα η κυβέρνηση το θέµα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πάντως το ότι δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, όπως διαµήνυσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη σύνοδο Κορυφής, αντιδρώντας στις πιέσεις για αύξηση της εθνικής συγχρηµατοδότησης δείχνει περισσότερο ένδεια παρά µέριµνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία