BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Για ξεµπέρδεµα στους... διευθυντές

Το µπουρδούκλωµα µε τις τροπολογίες για να περάσει το ακατάσχετο τις προηγούµενες ηµέρες δεν ήταν και µικρό. Η γενική εντύπωση ήταν ότι οι πληρωµές έγιναν, αφού πήρε και ΦΕΚ η όλη διαδικασία, όµως η χαρτούρα και τοα µπλοκάρισµα στην εξισωτική έµειναν.

fortigaki-miniatoura

7
0

Ο πρόεδρος Βάκης βλέπει προβλήµατα στη συνέχεια και σε Βιολογικά, εγχώριες φυλές, de minimis και αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού πως προγράµµατα β’ πυλώνα και αποζηµιώσεις δεν κατάσχονται. Για ξεµπερδέµατα, πάντως, ο υπουργός της πλατείας παρέπεµπε την περασµένη Τετάρτη στους διευθυντές των τραπεζών, οι οποίοι και τελικά πήραν το θέµα στα χέρια τους.

 

Υβρίδια

-Καλά στη Βουλή µε αφορµή συζήτηση για «το θανατηφόρο µεταχρωµατικό έλκος του πλατάνου» κατάλαβαν ότι στην Ελλάδα για να ληφθεί µία απόφαση βρισκόµαστε, όπως ειπώθηκε, µεταξύ Αυστραλίας όπου το πλαίσιο είναι αυστηρό και Αλβανίας όπου δεν γίνεται απολύτως τίποτα!

-Πονοκεφαλιάζει πολλούς ηλικιωµένους αγρότες η πληροφορία ότι επίκειται διάταξη βάσει της οποίας για να χτίσουν µεγαλύτερο αφορολόγητο (από 25% ως 50%) θα πρέπει να µαζέψουν αποδείξεις µέσω πλαστικού χρήµατος ή e-banking.

-Οι ενηµερώσεις για τη νέα ΚΑΠ καλά κρατούν, το στίγµα όµως επί του εθνικού φακέλου ακόµη δεν έχει γίνει γνωστό από τους εµπλεκοµένους στην άσκηση αγροτικής πολιτικής.


Μελετηροί
Καλά, πόσα χρόνια κρατάει το σήριαλ της αναλογιστικής µελέτης για την επικαιροποίηση του κανονισµού του ΕΛΓΑ, σε πιο σύγχρονα πρότυπα; Στις 13 ∆εκέµβρη η διοίκηση του οργανισµού, λέει, αποφάσισε να προχωρήσει σε διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση αναλογιστικής µελέτης. Τώρα, τι θα καλύπτεται, πόσο θα κοστίζει στο σίκουελ...

Προετοιµασµένοι
∆εν συµφέρει, λένε οι µπλοκατζήδες, να µειωθεί το κόστος παραγωγής, γιατί θα πέσουν τα κέρδη των εµπόρων και ως εκ τούτου, το αγροτικό ζήτηµα θα παραµένει ζέον. Όπως και να’ χει, τέλος Ιανουαρίου κάτι θα γίνει µε φόντο ή µε ορίζοντα τις εθνικές οδούς και ήδη στο υπουργείο της πλατείας έχουν αφήσει κάποιες de minimis για καβάντζα!

Εντατικά
Μεγαλεία για την Ολυµπία, στο Ισραήλ, που πήρε µέρος στην τριµερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, παρουσία των πρωθυπουργών των εν λόγω χωρών. Στο κοµµάτι που την αφορά, θα προχωρήσει λέει η ερευνητική συνεργασία στον τοµέα της γεωργίας µε τη δηµιουργία τριήµερου workshop στο Ισραήλ τον ερχόµενο Μάιο.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία