BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Περί απορρήτου και κολλημάτων υπερδιήθησης

Το αποχαιρετιστήριο των απερχόµενων στη Νιρβάνας πέρα από το... success story του έστελνε και µηνύµατα για θέµατα ελληνοποιήσεων, ελέγχων και τιµών. «Η καταπολέµηση των ελληνοποιήσεων γάλακτος δεν είναι εύκολη υπόθεση ούτε µπορεί να επιτευχθεί µε δηλώσεις αναρµόδιων», λένε, ενώ η άνοδος των τιµών στο αιγοπρόβειο που επιχαίρει η κυβέρνηση, κατ’ αυτούς, οφείλεται στα µικρά αποθέµατα και στους δικούς τους ελέγχους. Ερωτηµατικά προκαλεί η επίκληση ΕΛΣΤΑΤ περί απορρήτου δεδοµένων όταν ζητήθηκαν στοιχεία για διασταυρωτικούς ελέγχους µε ΑΡΤΕΜΙΣ και τα διαδικαστικά κωλύµατα για την ανάπτυξη υπερδιήθησης στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ.

48_17

Agronews

9
0

Υβρίδια

-Πήρε τη… σκούπα ο Ζαν και «σαρώνει» στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως πληροφορείται η στήλη, ο Ζαν είναι ένας Λιβανέζος έµπορος που έκανε την εµφάνισή του και φέτος στον ακριτικό νοµό και έχει αγοράσει πάνω από το 80% της τοπικής παραγωγής µήλων, τα οποία διοχετεύει κυρίως στην αγορά της Αιγύπτου.

-Η ιδιαιτερότητα του Ζαν, που τον έχει κάνει δηµοφιλή στους παραγωγούς της περιοχής, είναι ότι αγόραζε µε ενιαία τιµή, στα 32 λεπτά το κιλό, όλη την παραγωγή των κτηµάτων, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε µέγεθος, χρώµα, ή ποιότητα.

-«Όσοι είχαν ένα τονάζ της προκοπής, παρά τη σχετική χαµηλή τιµή, κατάφεραν να βγάλουν καλό µεροκάµατο», έλεγε η πηγή της στήλης.

Ακάλυπτοι

Αντιδράσεις προκαλεί στους τευτλοπαραγωγούς η προοπτική απορρόφησης της φετινής σοδειάς για αξιοποίησή της ως ζωοτροφή είτε για βιοκαύσιµα, όπως φηµολογείται ότι θα κάνει ο εκµισθωτής των εργοστασίων της ΕΒΖ, καθώς η διαφορά στην τιµή είναι µεγάλη. Εξ ου και η κατάληψη στα γραφεία της Ζάχαρης, ζητώντας να µάθουν ποιος θα την καλύψει.

Συµβόλαια

Υπάρχει, πάντως κι ένα καλό νέο από τη µίσθωση των δύο µονάδων της ΕΒΖ, καθώς εντός 20 ηµερών οι παραγωγοί θα κληθούν να υπογράψουν συµβάσεις µε τη Royal Sugar που διασφαλίζουν ότι θα λάβουν κανονικά τη συνδεδεµένη, που πέρυσι ήταν στα 79 λεπτά το στρέµµα και φέτος ακούγεται πως µπορεί να ξεπεράσει το ποσό κατά πολύ!       

Diesel

Το φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, αν µη τι άλλο αποτελεί ζέον θέµα για τους αγρότες κι αυτό οι κυβέρνωντες το γνωρίζουν πολύ καλά. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον για επανακαταβολή του ΕΦΚ πέρα από όψιµο, δίνει πόντους σε αυτούς που το φέρνουν µπροστά. Για το θέµα πάντως ο πρωθυπουργός  λέει ο υπουργός της πλατείας έχει τον πρώτο λόγο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία