Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εν είδει Ευαγγελίου τα γραπτά Πισσαρίδη

Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι Κέλτες στη Γαλλία, δηλαδή οι πρόγονοι του Αστερίξ, έπιναν καλό εισαγόμενο κόκκινο ελληνικό κρασί!

48_50

219
0

Η  ελληνική οικονοµία πήγε φισέκι την περίοδο 1961-1980, µε  πραγµατικό µέσο ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης που ξεπέρασε το 6,5%, αλλά και τα πρώτα χρόνια µετά την ένταξη της Ελλάδας στη νοµισµατική ένωση (2001-2007). Παρά τις ευνοϊκές συνθήκες και το χρήµα που έπεσε, το παραγωγικό υπόδειγµα της χώρας δεν βελτιώθηκε, λέει µεταξύ πολλών και χρήσιµων, η ενδιάµεση έκθεση Πισσαρίδη. Αν αξιοποιηθούν στο ελάχιστο τα όσα λέει ο νοµπελίστας, τα 72 δις από το Ανάκαµψης µπορεί και να πιάσουν τόπο. Εξάλλου, µέγα ζητούµενο δεν είναι η απορρόφηση πόρων σε µη εµπορεύσιµους κλάδους αλλά η τόνωση παραγωγικών επενδύσεων.

Υβρίδια

Ξανάνοιξε για ένα τριήµερο το µέτρο για απόσταξη κρίσης επειδή βγήκαν εκτός 8 οινοποιεία που ξεπέρασαν την ποσόστωση του 20%, µε αποτέλεσµα τη χαµηλότερη απορρόφηση κονδυλίων, η οποία ανήλθε στα 18, 9 εκατ. έναντι των αρχικών 25 εκατ.

Για να αποσταχθεί όλος ο όγκος των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ πρέπει να τροποποιηθεί η ΚΥΑ ώστε να µπορεί να γίνει µεταφορά της διαφοράς των υπολειπόµενων ποσοτήτων των άλλων κατηγοριών προς τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, αφού το αντίστροφο προβλέπεται µόνο.

Οι υπερβάλλουσες των 1.200 τόνων ποσότητες θα εγκριθούν µόλις κλείσει η προθεσµία του β’ κύκλου, αφού δεν αναµένεται να υποβληθούν αιτήµατα σε ποσότητες µετά την εξάντληση του µπάτζετ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία