BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Οι συµπονιάρηδες στο βαµβάκι

Αφήνω τα χαλάσµατα, γυρίζω στα λιπάσµατα!

48_66

9
7

Γίνεται να ανεβαίνει η χρηµατιστηριακή αξία στο βαµβάκι, αν δεν πουλιέται; Αυτό σηµαίνει ότι υπάρχει ζήτηση στη συγκεκριµένη τιµή, λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισµού Ορχοµενού, παραθέτοντας σκέψεις για τα τεκταινόµενα γύρω από το προϊόν, τα νταραβέρια µε τους Τούρκους εµπόρους και την εγκατάλειψη του οράµατος για ποιοτικό βαµβάκι. Πόσο πιο υποτιµητικά να µας συµπεριφέρονται; ∆ιερωτάται σχολιάζοντας επαφές «συµπόνιας» εκκοκκιστών-κυβέρνησης για κανένα... επιδοµατάκι στους βαµβακοπαραγωγούς περί τα 1 µε 2 λεπτά το κιλό για να µπορέσουν οι ίδιοι µε τη σειρά τους να µειώσουν την τιµή τους 5 µε 6 από την περσινή πολύ χαµηλή τιµή.

ΥΒΡΙΔΙΑ 

Επί του παρόντος οι δηµοσιονοµικές συνθήκες ως φαίνεται δεν επιτρέπουν την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, διαχρονικό αίτηµα των αγροτών για µείωση του κόστους παραγωγής και διακηρυγµένη πρόθεση της κυβέρνησης.  

Εντούτοις, εν µέσω πανδηµίας και προβληµάτων που έχουν ενσκήψει και στον πρωτογενή θεσµοθετήθηκε µε τροπολογία του Ενέργειας, ένα νέο «πράσινο τέλος», πάνω στην τιµή του πετρελαίου κίνησης που θα εισπράττεται από 1/1/2021.  

Ο Λάκωνας, πρώην υπουργός της πλατείας, θεωρεί ότι το εν λόγω τέλος είναι «χτύπηµα στον αγροτικό κόσµο, πισώπλατο και τριπλό» και έρχεται να καλύψει το έλλειµµα στο λογαριασµό ΑΠΕ. 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

15-12-2020 11:10Παπανδρέου..

Κανονίστε να βάλετε κυριοι τής κυβέρνησης και στους βαμβακοπαραγωγούς καμια Κορονοενίσχυση τα εφόδια είναι πολύ ακριβά.. Και το βαμβάκι το πουλήσαμε 37λεπτα

Απάντηση

15-12-2020 09:30Ο ψηφοφορος

Αυτο το τριλεπτο στο πετρελαιο κινησης θα το βαλουν στα αλιευτικα σκαφη που ανεκαθεν το παιρνουν αφορολογητο-τρανζιτ ; Και αυτοι στο ιδιο υπουργειο υπαγονται,πηραν ενισχυση λογω κορονοιου,παιρνουν ενα σωρο αλλες ενισχυσεις ή αποζημιωσεις π.χ για αποσυρση των παλιων σκαφων,υπεραλιευση στις θαλασσες που ουτε ταιζουν ουτε ποτιζουν εννοειται τα ψαρια,αλλα και τιμες αστρονομικες στους παγκους πωλησης.Ιση μεταχειριση λοιπον σε ολους,οχι οι σγροτες γης να πληρωνουν τα σπασμενα και να μην παιρνουν επιστροφες πετρελαιων ,ενω οι σλιεις και νομιζω και οι εφοπλιστες παιρνουν το πετρελαιο αφορολογητο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία