Πρώτο και καλύτερο (λέµε τώρα), µεταξύ των κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποβλήθηκε κατά το υπουργείο της πλατείας το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας µας για τη νέα ΚΑΠ. Πρόκειται, σου λέει, για «Μια πρόταση ισορροπηµένη και συνεκτική µε αναπτυξιακό προσανατολισµό, κοινωνική ευαισθησία και αυξηµένη µέριµνα για το περιβάλλον και για το κλίµα». Αλήθεια, ο αγροτικός κόσµος, τι γνωρίζει επ’ αυτού ρώτησε κανείς; Πάντως, ο Σπήλιος ο… µεταρρυθµιστής συνεχίζει -λέει- αγόγγυστα τις διαβουλεύσεις ώστε να εγκριθεί και από την Κοµισιόν και να ξεκινήσει η υλοποίηση του το 2023.
- «Το κρασί είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αλκοολούχο ποτό.
Είναι το συνεκτικό στοιχείο σε οικογενειακές, κοινωνικές µας συγκεντρώσεις, ο ηγέτης των γεωργικών εξαγωγών της ΕΕ σε τρίτες χώρες και ένα από τα πρωτοπόρα προϊόντα όσον αφορά τις βιώσιµες µεθόδους παραγωγής. Εύχοµαι να παραµείνει έτσι για τα επόµενα χρόνια!»
Τα παραπάνω λέει ο Πρόεδρος της Οµάδας Εργασίας Copa-Cogeca για το κρασί, Λούκα Ριγκόττι, αντιδρώντας επί της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου ότι «δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου».