BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Φορώντας το αγροτικό κοστούµι

Όσα βραβεία και να δώσετε, η τιµή στο ελαιόλαδο δεν πέφτει!

48_208

157
0

Με ουσιαστικό λόγο στην τελευταία σύνοδο των Βρυξελλών για το έτος ο υπουργός της πλατείας (σ.σ επιτέλους απεκδύθηκε το αθλητικό κοστούµι) είπε ότι η πρόσβαση στη χρηµατοδότηση των κονδυλίων της ΚΑΠ σε µία κρίσιµη περίοδο για την επιβίωση των αγροτών δεν θα πρέπει να υπονοµεύεται από περίπλοκους κανόνες και γραφειοκρατία. Τουτέστιν, ζητούµενα είναι η ευελιξία και η επικουρικότητα σε όλα τα επίπεδα, για να µην πυροδοτήσουν τα στρατηγικά της ΚΑΠ, κύµατα εξόδου. Ο απολογισµός, πάντως, του πρώτου χρόνου εφαρµογής τους κρίνεται µάλλον όχι και τόσο θετικός, µε βάση τις αποδόσεις.

  • Τι ακριβώς θα γίνει µε τις νέες γονιδιωµατικές τεχνικές που προωθεί η Κοµισιόν και πόσο ξεκάθαρο είναι το πλαίσιο για συνύπαρξη µε συµβατικές και βιολογικές καλλιέργειες µένει να φανεί. Η Ελλάδα λέει «ναι», πάντως, στην καινοτοµία.
  • Όµως µέσω του υπουργού της πλατείας µπήκαν και κάποιες «κόκκινες γραµµές» στη σύνοδο των Βρυξελλών για όρους και κανόνες στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.
  • Ανάµεσα τους, το δικαίωµα απαγόρευσης της καλλιέργειας των νέων αυτών φυτών σε περιοχές όπου η συνύπαρξη µε βιολογικές είναι µη εφικτή ή ανεπιθύµητη αλλά και η  κατοχύρωση µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας των τεχνικών αυτών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία