BACK TO
TOP
Branding

Η μεγαλύτερη όλων των εποχών η 11η Zootechnia

Μεγαλύτερη από ποτέ αναμένεται να είναι η 11η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία Zootechnia, που διοργανώνεται από την 31η Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

zoo01

167
0

Είναι ενδεικτικό πως η αυξημένη ζήτηση για την έκθεση οδήγησε στην αξιοποίηση δύο ακόμα περιπτέρων σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, με αιχμή τις ζωοτροφές και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η 11η Zootechnia θα αποτέλεσει το επίκεντρο όλων των τελευταίων εξελίξεων του κλάδου της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, leader επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη κλείσει την παρουσία τους στη διοργάνωση, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών από όλη τη χώρα και άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο της Zootechnia θα διοργανωθεί το καθιερωμένο πλέον Pet Festival, ενώ θα φιλοξενηθεί και το «Σαλόνι Αλόγου».



Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος διοργανώνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:00πμ στην Αίθουσα C ημερίδα πάνω στα θέματα της σύγχρονης κτηνοτροφίας με τίτλο «Νόσοι των μικρών μηρυκαστικών και των χοίρων – Προτάσεις για τη βελτίωση και την ασφάλεια της παραγωγής»

Συμμετέχουν με ομιλίες:

Χρήστος Μπρόζος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας και Μικρών Μηρυκαστικών Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ > «Παρεμβάσεις χαμηλού κόστους για την αύξηση της παραγωγικότητας των μικρών μηρυκαστικών»

Νεκτάριος Γιαδίνης, Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Παθολογίας Αναπαραγωγής Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ > «Βελτίωση των παραγωγικών και υγειονομικών χαρακτηριστικών του γάλακτος των μικρών μηρυκαστικών»

Τζήκα Ελένη, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ > «Αφρικανική πανώλη του χοίρου»

Παπατσίρος Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας Χοίρων, Τμήμα Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας > «Αρχές και Εφαρμογές Μέτρων Βιοασφάλειας: Η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα»

Παυλίδου Ελένη, Chatham House Consultant, μέλος της Επιτροπής Ενιαίας Υγείας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου > «Ενιαία υγεία στην Ελλάδα, Εντοπισμός ενεργειών για την καλύτερη εφαρμογή της στον ‘πραγματικό κόσμο’»


H Zootechnia πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνεται η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, στην οποία θα παρουσιαστούν οι πιο επίκαιρες καινοτομίες στην κατασκευή των σταβλικών εγκαταστάσεων, τη διατροφή των ζώων και τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, μέσω επιδεικτικών παραδειγμάτων σε συνεργασία με αντίστοιχες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Επίσης, από την 1η έως τις 3 Φεβρουαρίου συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο της Zootechnia από τη ΔΕΘ-Helexpo και το περιοδικό Meat News το Πανελλήνιο Συνέδριο «Το κρέας και τα προϊόντα του, από τον σταύλο στο πιάτο».

Θα φιλοξενηθεί ακόμη συνέδριο με θέμα «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία», το οποίο θα συνδιοργανωθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo και την Success Consulting & Financing και το 22ο Συμπόσιο Κτηνοτροφίας της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας με θέμα «Η αιγοπροβατοτροφία σε κρίση. Αίτια. Τρόποι, μέτρα και στρατηγικές αντιμετώπισής της.», εδώ το πρόγραμμα του συμποσίου) 

Και η εταιρεία Ελληνικών Βιομηχανικών Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ ΑΕ), που εδώ και 50 χρόνια είναι συνώνυμη της ιστορίας των ελληνικών ζωοτροφών με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των παραγωγικών ζώων, τη διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και τη βελτίωση της ποιότητας των ζωοκομικών προϊόντων,  συμμετέχει στην 11η Zootechnia (Περίπτερο 10, Stand 14). Ειδικότερα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (αίθουσα Β) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Πρακτικές λύσεις για τον κτηνοτρόφο μέσα από την Έρευνα και την Καινοτομία».

Θα φιλοξενηθούν οι εξής εισηγήσεις:

- Αμοιρίδης Γεώργιος, Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΘ > «Διαχείριση αναπαραγωγής των αγελάδων: κλασσικές και νέες προσεγγίσεις»

- Γιάννενας Ηλίας, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ > «Η επίδραση της διατροφής στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος»

- Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, εντεταλμένη ερευνήτρια ΕΛΓΟ-Δήμητρα, επιστημονική συνεργάτιδα ΕΛΒΙΖ > «Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων διατροφής ζώων από ελληνικά παραγόμενες πρώτες ύλες»

- Luca Minelli, Marketing and Development Manager Maïsadour Semenses – Semfor > «Μεγιστοποίηση των αποδόσεων: Η εξέλιξη της γενετικής στην παραγωγή ενσιρωμάτων»

Επιπλέον, η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Αυξήστε την κερδοφορία σας βελτιώνοντας την ποιότητα της ενσίρωσης» με σκοπό την ενημέρωση των αγελαδοτρόφων το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00μμ στο παλιό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Περίπτερο 8 – Αίθουσα  D. Θα μιλήσει ο κ. Gernot Ströbel, μηχανικός αγροτικού τομέα, μάνατζερ εξαγωγών (Agriculture Engineer, Export Manager) της Josera.



Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 (στο Περίπτερο 8, δεύτερος όροφος, αίθουσα Β') η Ένωση Φυλής Χολσταϊν Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "ΕΦΧΕ - Εξαιρετικές προοπτικές σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον"

Πρόγραμμα:

12:00 - 12:15 > Προσέλευση

12:15 - 12:20 > Χαιρετισμός Προέδρου, κ. Κοτόπουλου Ηλία

12:20 - 12:40 > Το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας > Μηλιούδης Σταμάτης, Διευθυντής ΕΦΧΕ

12:40 - 13:00 > Αξιοποίηση του αρχείου της ΕΦΧΕ στην καθημερινή διαχείριση εκτροφών > Βαλεργάκης Γιώργος - επιστημονικός υπεύθυνος ΕΦΧΕ, επίκουρος καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ

13:00 - 13:20 Οικονομικότητα της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας προσαρμογής > Αλέξανδρος Θεοδωρίδης - επίκουρος καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ

13:20 - 13:25 Τιμητικές βραβεύσεις με χορηγία της ZOETIS

13:25 - 13:30 Τιμητικές βραβεύσεις ΕΦΧΕ

13:30 - 14:00 Συζήτηση - Συμπεράσματα

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στο πλαίσιο της Zootechnia 2019, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Επιστημονική και πρακτική υποστήριξη  της αιγοπροβατοτροφίας από το Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15:00, στην αίθουσα  C, στο Συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός  (Περίπτερο 8, 1ος όροφος, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ).

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και των στρατηγικών του εταίρων στην ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας. Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναφερθούν στην υποστήριξη που παρέχεται στους αιγοπροβατοτρόφους, ενώ εκ μέρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρουσιάσουν την εισαγωγή στην αγορά νέου προϊόντος. Θα μιλήσουν και δύο αιγοπροβατοτρόφοι, ωφελούμενοι του προγράμματος, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους για τους τρόπους με τους οποίους βοηθήθηκαν από αυτό στο πεδίο της πρωτογενούς παραγωγής. Eπίσης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Brigade» θα μιλήσει για την αποδοχή νέων προϊόντων ζωϊκής παραγωγής από τον αγροδιατροφικό τομέα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και υλοποιείται μέσω δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν σχετικά με την παρουσία τους με την κα Αθαναηλίδου στο email: helena.athanailidou@rutgers.edu.


Στην 11η Zootechnia 2019 θα συμμετέχει και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Περίπτερο 8, Ισόγειο, Stand 5), θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με κεντρικό θέμα: «Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας: δυναμικό όχημα για την κατάρτιση μιας στρατηγικής για την ελληνική γαστρονομία».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο Αγροτικών Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών που συγχρηματοδοτούνται από το ΠΑΑ 2014-2020 για δράσεις διατήρησης των αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων και γενετικής βελτίωσης των ζωικών πόρων, για τις δυνατότητες ανάδειξης, μέσα από τη γαστρονομία, προϊόντων των ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων, καθώς και για τις νέες προκλήσεις της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς που υπαγορεύουν μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική γαστρονομία.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και διοργανώνονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) θα συμμετέχει στη Zootechnia στο Περίπτερο 8 (stand 5) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το ΓΕΩΤΕΕ θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Η προστασία, η ευζωία και η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα: υπάρχουσα κατάσταση και νέοι προσανατολισμοί» την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός, ώρα 11:00 - 15:00 (αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ). Η εκδήλωση θα μεταδίδεται live εδώ

και διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ημερίδα με θέμα «Φέτα- το εθνικό μας προϊόν: Προβλήματα και Προοπτικές» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα Α του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός, ώρα 11:00 - 16:00 (αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ). Η εκδήλωση θα μεταδίδεται live εδώ

Ο ιστορικότερος ελληνικός Φορέας Πιστοποίσης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, που φέτος κλείνει 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο, θα βρίσκεται καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο Περίπτερο 8, Stand 15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ


Χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων agronews.gr και εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία