BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Πρωτοβουλία Δια βίου μάθησης της DIAGEO

Η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρωτοβουλία Δια βίου μάθησης (Learning for Life) σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.

14
0

στη φωτο εξωφύλλου: η Πηνελόπη Κούρκαφα, Γενική Διευθύντρια DIAGEO Ελλάδας και Ιταλίας στην εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος Learning for Life  


Το Learning for Life υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DIAGEO, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ξεκίνησε πιλοτικά στις 18 Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια εφτά εβδομάδων. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών που ανήκουν σε εργασιακά ευάλωτες ομάδες και περιλαμβάνει δύο στάδια: βασική εκπαίδευση (διάρκειας τριών εβδομάδων) και πρακτική άσκηση (διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων). Στο πρώτο στάδιο, οι 18 μαθητευόμενοι συμμετέχουν σε δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων από επαγγελματίες barista, bartenders, ειδικούς στο κρασί και τη μπύρα, καθώς και σεμινάρια για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και των διαπροσωπικών τους ικανοτήτων (life skills). Στο δεύτερο στάδιο, παρέχεται στους συμμετέχοντες πρακτική άσκηση με απώτερο στόχο την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία μελλοντικών ευκαιριών απασχόλησης.

Τη βασική εκπαίδευση στο bartending και τον καφέ έχει αναλάβει, σε συνεργασία με τη DIAGEO, το Bar Academy, καθιερωμένο Κέντρο δια βίου μάθησης, που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση bartenders. Παράλληλα, η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» και το «Κτήμα Κοκοτού» θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες γνώσεις και βιωματική εκπαίδευση σε θέματα μπύρας και κρασιού, αντίστοιχα, ενώ το τελευταίο στάδιο του προγράμματος, η πρακτική άσκηση, θα πραγματοποιηθεί χάρη στη συνεργασία των επιχειρήσεων: Όμιλος Momentum, Zambri, Lagonissi Grand Resort και GRECOTEL, οι οποίοι θα παράσχουν εργασιακή ευκαιρία στους αποφοίτους.

Το Learning for Life κατέχει σημαντική θέση στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DIAGEO σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκίνησε το 2008 από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και πλέον έχει αναπτυχθεί σε πάνω από 40 χώρες με πάνω από 90 τέτοια προγράμματα να έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως με τη συμμετοχή 160.000 νέων.

Με την υλοποίηση του προγράμματος Learning for Life, η DIAGEO επιβεβαιώνει τον υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας της και τη συνεχή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Με στόχο να εμπνεύσει και να μεταμορφώσει τις ζωές των κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, το Learning for Life αντανακλά επίσης τη βασική δέσμευση της εταιρείας για την προαγωγή της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, ως μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, μέσω της προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Σχετικά με τη DIAGEO

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα DIAGEO προέρχεται από τη συνένωση δύο λέξεων: από τη λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και τη λέξη Geo που προέρχεται από την ελληνική γαία. Το όνομα αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η DIAGEO διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff  Vodka, το Gordon’s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην Ελλάδα. Η DIAGEO, μεταξύ άλλων, θέτει τη μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της παρουσίας της, όπως εκφράζεται και στο όραμά της με τη λέξη «υπεύθυνα».

Σχετικά με την PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης (μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS/ HIV) για την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος). Η PRAKSIS είναι μέλος δευτεροβάθμιων οργάνων στην Ελλάδα, και σε πολλά δίκτυα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η DIAGEO με μια ματιά εδώ

Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών με μια ματιά εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία