BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η «Rémy Cointreau» επενδύει ξανά στη σαμπάνια

Η γαλλική εταιρία οινοπνευματωδών ποτών «Rémy Cointreau» επέστρεψε στον κόσμο του αφρώδους οίνου, με σχέδια να εξαγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας στην Champagne de Telmont, εννέα χρόνια μετά την πώληση των Piper-Heidsieck και Charles Heidsieck στην EPI.

j-de-telmont

9
0

Η γαλλική εταιρεία αλκοολούχων ποτών «Rémy Cointreau» ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Lhopital, για την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου στην Champagne de Telmont.

Η εταιρεία «Rémy Cointreau» πούλησε το τμήμα παραγωγής σαμπάνιας στην ομάδα προϊόντων πολυτελείας EPI για 412 εκατομμύρια ευρώ το 2011, αφού έθεσε προς πώληση τα εμπορικά σήματα Piper-Heidsieck και Charles Heidsieck το προηγούμενο έτος.

Η οικογενειακή σαμπάνια της Τελμόντ, εδώ και τέσσερις γενιές. Ιδρύθηκε το 1912 και εδρεύει στο Damery, κοντά στο Epernay, στην κοιλάδα του Μάρν. Η οικογένεια παράγει κρασί με την ετικέτα «J. de Telmont».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Bertrand Lhopital, μαζί με την ομάδα του, θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιχείριση, διατηρώντας τους αμπελώνες, διαχειρίζοντας την προμήθεια σταφυλιών και επιβλέποντας την παραγωγή.

Η επένδυση περιλαμβάνειτο αγρόκτημα, το απόθεμα, τους πόρους παραγωγής, τα ακίνητα και τους αμπελώνες.

Ο Rémy Cointreau ελπίζει να ολοκληρώσει τη συμφωνία το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020/21. Ο όμιλος, που έχει ένα χαρτοφυλάκιο 12 εμπορικών σημάτων, ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά του Cognac house JR Brillet.

Σε μια δήλωση, η εταιρεία δήλωσε ότι η εξαγορά της Champagne de Telmont «θα εμπλουτίσει, το χαρτοφυλάκιο εξαιρετικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών με μια μάρκα Champagne υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης υπερωρίες, ειδικά στη διεθνή αγορά».

Το Champagne de Telmont παράγει πέντε διαφορετικές σειρές σαμπάνιας, όπως κλασικά cuvées, prestise cuvées και κληρονομιά. Από το 2017, πάνω από το ένα τρίτο των σταφυλιών που χρησιμοποιεί έχουν πιστοποιηθεί βιολογικά ή βρίσκονται σε διαδικασία μετατροπής.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία