BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Υβρίδια αγγουριού Rijk Zwaan ανεκτικά στο Fusarium

Η Rijk Zwaan παρουσιάζει τα For Defense: τα υβρίδια αγγουριού που είναι ανεκτικά στο Fusarium.

FUSARIUM_Page_1_Image_0002

115
0

Τα For Defense υβρίδια αγγουριού μας, έχουν μέτρια ανεκτικότητα (IR) στο Fusarium oxysporum f.sp. radicis-cucumerinum.


To Fusarium είναι ένας μύκητας του εδάφους και του υποστρώματος που μολύνει το ριζικό σύστημα. Αυτός ο μύκητας μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό στο έδαφος.

Μετά τη μόλυνση των φυτών, το Fusarium μαραίνει ελαφρώς μόνο λίγα φύλλα και τα φυτά μπορούν να επανέλθουν υπό συνθήκες έλλειψης φωτός. Λίγες μέρες μετά την αρχική μόλυνση παρ’ όλα αυτά, το φυτό δεν
Υποκείμενο ανεκτικό στο Fusarium είναι πια ικανό να επανελθεί και μαραίνεται τελείως. Αυτά τα φυτά είναι συνεπώς η πηγή μόλυνσης άλλων φυτών στο θερμοκήπιο.

Υποκείμενο ανεκτικό στο Fusarium

Η απολύμανση του εδάφους και των εμβολιασμένων φυτών είναι η μοναδική λύση μέχρι τώρα. Για τα εμβολιασμένα, έχουμε το Affyne RZ (C. sativus) αρκετά χρόνια τώρα. Το Affyne RZ είναι εύκολο στον εμβολιασμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια και στο υπόστρωμα και στο έδαφος.


Υβρίδια ανεκτικά στο Fusarium

Με τα υβρίδιά μας που είναι ανεκτικά στο Fusarium προσφέρουμε μία νέα λύση για να αποτρέψουμε τη μόλυνση από το Fusarium. Όλα τα νέα μας υβρίδια με ανεκτικότητα μπορούν να αναγνωριστούν από το For Defense λογότυπο. Μπορούν επίσης να αναγνωριστούν από το όνομά τους. Όλα τα υβρίδια ανεκτικά στο Fusarium ξεκινάνε με “For” όπως ένα από τα πρώτα μας υβρίδια, το Forami RZ F1 και το Forada RZ FI (24-272) για την ελληνική αγορά

Οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής είναι σημαντικές

Τα υβρίδια που είναι ανεκτικά στο Fusarium δείχνουν πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα τεστ. Τα For Defense υβρίδιά μας δε μολύνονται, ενώ βλέπουμε τον πλήρη μαρασμό των ευπαθών φυτών.


Παρ’ όλα αυτά, τα υβρίδιά μας είναι μέτριας ανεκτικότητας, που σημαίνει ότι δεν είναι τελείως απρόσβλητα από το Fusarium. Συνεπώς οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής είναι σημαντικές.

Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Απολύμανση του εδάφους
  • Καθάρισμα του θερμοκηπίου μετά από κάθε καλλιέργεια
  • Τοποθέτηση των μολυσμένων φυτών σε πλαστικές σακούλες

Τα πειραματικά δείχνουν μεγάλες διαφορές

Βάζοντας τα ανεκτικά υβρίδιά μας σε ένα θερμοκήπιο με μολυσμένο έδαφος, αυτά δείχνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Σε όλο το θερμοκήπιο φυτεύουμε τα ανεκτικά υβρίδιά μας μαζί με ευπαθή υβρίδια.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει το αποτέλεσμα: όλα τα ευπαθή φυτά μολύνθηκαν ενώ η ανεκτική καλλιέργεια παρέμεινε πράσινη και υγιής.

https://youtu.be/QP-mK7NpgYQ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία