Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Με «θέση» τα γαλακτοκομικά στις λαϊκές αγορές

Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων έφτασε η ώρα να ικανοποιηθεί. Για χρόνια πρόσβαση στη λαϊκή αγορά έχουν μόνο τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, αποκλείοντας έτσι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με «θέση» τα γαλακτοκομικά στις λαϊκές αγορές

3
0

Η απαγόρευση αυτή είχε οριστεί από τα Προεδρικά Διατάγματα του υπουργείου, τα οποία διέπουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Πλέον όμως, και μάλιστα σε ένα μήνα, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, από τη Βουλή, οι κτηνοτρόφοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

● «Στην προσπάθεια για το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ του γεωργού και του καταναλωτή, εντάσσονται οι λεγόμενες αγορές γεωργών, τα farmer’s markets, που προσπαθούμε να στήσουμε πιλοτικά 3 ή 4 τέτοια σε όλη την Ελλάδα.

● Έχουμε δύο ειδών κτηνοτρόφους. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει αυτούς που πωλούν τυρί που έχει παραχθεί σε αδειοδοτημένο και ελεγχόμενο τυροκομείο και η δεύτερη κατηγορία, οι οποίοι παράγουν το τυρί τους σε οικοτεχνική μονάδα, χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα.

● Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της λαθραίας διακίνησης προϊόντων ή σημαντικών εισροών.

● Δώσαμε τις εξηγήσεις που έπρεπε, προκειμένου να τροποποιηθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν αυτούς που μεταποιούν το γάλα σε αδειοδοτημένα και ελεγχόμενα τυροκομεία.Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία