BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σταθερά στα 35 λεπτά η πατάτα, θα συνεχιστεί η ζήτηση

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Λακκόπετρας Δυτικής Αχαΐας κύριος Χρήστος Μπεκίρης, πήρε μέρος σε συναντήσεις με παραγωγούς πατάτας, εμπόρους και γεωπόνους στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας όπου προέκυψε πως η τιμή της πατάτας παραμένει αμετάβλητη στα 35 λεπτά/κιλό.

87645

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

22
0

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η διακίνηση, οι τιμές και η υπόλοιπη ποσότητα πατάτας. Από τη συζήτηση προέκυψε πως το ποσοστό της συγκομιδής έχει ξεπεράσει το 80% της παραγωγής που φυτεύτηκε, ενώ επισημάνθηκε πως ήταν μια καλή χρονιά φέτος για την καλλιέργεια, χωρίς να παρατηρηθούν επιπλοκές λόγω των δύσκολων καιρικών φαινομένων, με καλές αποδόσεις και καλές, αναλογικά με την κατάσταση στην αγορά, τιμές.

Οι τιμές για τις πατάτες θερμοκηπίων ξεκίνησαν από 70-65 λεπτά το κιλό, για τις πρώιμες υπαίθριες άνοιξαν στα 60-50 λεπτά το κιλό και αυτή τη στιγμή 10 Ιουνίου, βρίσκονται σταθερά στα 35 λεπτά το κιλό.

Όπως τονίζει ο  κύριος Χρήστος Μπεκίρης, οι παραγωγοί δεν πρέπει να πανικοβληθούν τη στιγμή που οι ποσότητες τελειώνουν καθώς η ζήτηση της πατάτας είναι μεγάλη τόσο στο εσωτερικό όσο και για εξαγωγή σε πολλά κράτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία