BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με καλύτερους όρους το βερίκοκο

Μειωµένη παραγωγή σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία προβλέπει η Medfel-Europeck. Με πληρότητα 70% της δυναµικής τους τα Μπεµπέκου στην Πελοπόννησο.

αρχειο_ληψηςβερικοκα

16
0

Με υψηλές απαιτήσεις για την χρονιά προετοιµάζονται οι παραγωγοί βερίκοκου στα παραγωγικά κέντρα της χώρας, προσδοκώντας σε αυξηµένες τιµές έως και 30% συγκριτικά µε πέρυσι. Οι πρώτες εκτιµήσεις θέλουν την συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή µειωµένη και µε προβλήµατα ποιότητας, αφού ο ήπιος καιρός δεν επέτρεψε στα δέντρα να ξεκουραστούν, ενώ στη συνέχεια παγετός και χαλάζι δυσκόλεψαν την ανθοφορία και έπληξαν τους καρπούς σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Φαινόµενα τέτοια απασχόλησαν σε περιορισµένο βαθµό τους Έλληνες παραγωγούς, µε την χώρα να εµφανίζει µικρές αποκλείσεις από τον µέσο όρο παραγωγή της, σύµφωνα µε την Medfel-Europech. Έξαίρεση αποτελούν οι πρώιµες ποικιλίες, όπως τα Wonder Cot στην Χαλκιδική, λόγω της περσινής θεοµηνίας όπως αναφέρει στην Agrenda ο παραγωγός ∆ηµήτρης Γκουτζιούχας. Στην ποικιλία Μπεµπέκου, τα κτήµατα της Πελοποννήσου εµφανίζουν µια πληρότητα κοντά στο 70% της δυναµικής τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία