BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Αίτημα στρεμματικής ενίσχυσης στις Βρυξέλλες για τα κτήματα Θεσσαλίας

Ειδικό αίτημα στις Βρυξέλλες για τη διαμόρφωση προγράμματος που θα χρηματοδοτήσει τον επόμενο χρόνο και για όσο καιρό χρειασθεί τους κατόχους αγροκτημάτων σε αγροτικές εκτάσεις της Θεσσαλίας που βρίσκονται κάτω από το νερό και φυσικά δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν την προσεχή καλλιεργητική περίοδο, κατέθεσε στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

IMG_6098

Γιάννης Πανάγος

1577
2

Αίτημα στις Βρυξέλλες  για ειδική στρεμματική  ενίσχυση στα κτήματα  της Θεσσαλίας που θα  μείνουν ακαλλιέργητα

Αντίθετα με τις αρχικές εισηγήσεις του γενικού γραμματέα, Κώστα Μπαγινέτα, ο οποίος απέκλειε τη δυνατότητα να ενισχυθούν εκτάσεις οι οποίες δεν είναι χαρακτηρίζονται παραγωγικές όσο βρίσκονται κάτω από το νερό, βρέθηκε ως φαίνεται τελικά η νομική φόρμουλα για τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος βάσει του οποίου θα καταβληθούν οι εν λόγω ενισχύσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν το παραπάνω πρόγραμμα να χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και ειδικότερα από χρήματα της ΚΑΠ, να εντάσσεται ωστόσο σε ειδικό κανονισμό ο οποίος θα ενεργοποιηθεί και αφορά σε αποζημιώσεις αγροτών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, τη σχετική ενίσχυση θα μπορέσουν να εισπράξουν οι καλλιεργητές των επίμαχων αγροκτημάτων (αφορούν κυρίως στην περιοχή πέριξ της λίμνης Κάρλας που παραμένει πλημμυρισμένη σχεδόν δύο μήνες) με την προϋπόθεση ότι έχουν δηλώσει τα κτήματα αυτά στο ΟΣΔΕ που υπέβαλλαν για το 2023.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews, η ενίσχυση θα είναι η ίδια ανεξάρτητα από την καλλιέργεια η οποία δηλωνόταν στο ΟΣΔΕ, θα είναι όμως διαφορετική για τους καλλιεργητές που νοικιάζουν τη γη και διαφορετική για τους ιδιοκτήτες που έχουν επιλέξει να τη δηλώσουν τον τελευταίο χρόνο. Στόχος της ρύθμισης είναι να καλυφθούν οι καλλιεργητές για το κόστος του ενοικίου και επιπροσθέτως με μια μικρή αποζημίωση για την «αναγκαστική αγρανάπαυση» και την ίδια ώρα να μην έχουν τη δυνατότητα «διπλής ενίσχυσης» οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Αν και αρχικά είχε ακουσθεί ότι το ποσό της ενίσχυσης για τους καλλιεργητές μπορεί να φθάσει τα 180 ευρώ το στρέμμα, το ύψος της εν λόγω αποζημίωσης μπορεί να είναι κατά τι μικρότερο και θα εξαρτηθεί τελικά από το ύψος των διαθέσιμων πόρων αλλά και τη γνώμη που θα εκφράσουν επ’ αυτής οι Βρυξέλλες.  

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

28-10-2023 14:20Σάκης

Όλα δίνουν και όλο βοηθούν και τίποτα δεν κάνουν. Δεν μπορούμε να οργωσουμε τα χωράφια μας. Θέλουν ολόκληρα χιλιάρικα για να ξαναγίνουν χωράφια. Δεν έχουμε πάρει ούτε μισό ευρώ. Κάποια χωριά δεν πλημμύρισαν αλλά τα χωράφια από αυτά τα χωριά έχουν διαλυθεί. Βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει επιτέλους στην κυβέρνηση.

Απάντηση

24-10-2023 19:24Γιωργος

Οταν ειναι να δωσετε λεφτα "εξαρταται σπο το υψος των διαθεσιμων πορων".οταν ειναι ομως να παρετε λεφτα,στριβετε το μαχαιρι ως το κοκαλο στον πολιτη.τομ πετατε εξω απο το σπιτι του ειτε για δανειο,ειτε για οφειλες στην εφορια που του εχετε κοινοποιησει λες και ειναι εγκληματιας.αλλα ερχεται,ερχεται,ερχεται ξεκαθαρισμα καλο απο πανω.θα ξεβρωμισει ο τοπος απο την μποχα σας.βρωμια και δυσωδια και εμετος.εισαστε ακομα χειροτεροι απο τα σκ@τ@.ερχεται,ερχεται,ξεπλυμα και για ολους αυτους αναμεσα μας που χλευαζουν και ζουν στην κοσμαρα τους.περιμενετε ορνια αποζημιωσεις και επιδοτησεις.περιμενετε γιδια,περιμενετε.καθιστε στον καναπε και περιμενετε,μην ξεσηκωνεστε,θα σας σωσει ο βρωμας χρυσος και ο σκατελακης.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις