Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εδώ Θεσσαλία

3_101

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για απώλεια φυτικής παραγωγής μέχρι και την 13ηΟκτωβρίου και για τις  δηλώσεις για την απώλεια φυτικού κεφαλαίου, υποδομών και γεωργο- τεχνικού εξοπλισμού, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου.

1_239

Με αφορμή αιτήματα Δήμων ΠΕ Λάρισας για κατ΄ εξαίρεση συγκομιδή ακτινιδίων και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η καλλιέργεια του προϊόντος λόγω της κακοκαιρίας daniel, δόθηκε εντολή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την άμεση έκδοση εγκυκλίου αναφορικά με την κατ’ εξαίρεση συγκομιδή ακτινιδίων στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.

photo_president___ceo

Τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις επίγουσες ανάγκες για την ανακούφιση των πληγέντων και πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες καταστροφές, ετοιμάζει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που σημειώνει τη χρησιμότητας της καινοτόμου πλατφόρμας αίτησης δανείων KYC μέσω της οποίας παρέχονται και οι μικροπιστώσεις των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

plimmires_2

«Μετά την απομάκρυνση των υδάτων φάνηκε καθαρά ότι τα εδάφη δέχθηκαν φερτά ιζήματα μικρού πάχους (<15-20 εκατοστά) ιλυοαργιλοπηλώδους υφής και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κατεργασία και καλλιέργειά τους την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Αυτό φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις όπου οι γεωργοί προβαίνουν σε κατεργασίες όπως όργωμα και καλλιεργητή, χωρίς κανένα πρόβλημα».

15a_3

Αντιµέτωποι µε µια αδιανόητη κατάσταση, που τους τοποθετεί εκτός αγοράς και µακριά από τα σπίτια και τα χωράφια τους βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες από τα παρακάρλια χωριά, στα σύνορα του νοµού Λάρισας και Μαγνησίας, µε την αποστράγγιση του θεσσαλικού κάµπου στα ανατολικότερα τµήµατα της Θεσσαλίας να έχει δηµιουργήσει µια νέα λίµνη Κάρλα σε 200.000 στρέµµατα αγροτικής γης, στην πλειονότητά τους αφιερωµένα στην καλλιέργεια βάµβακος.

THANOS_PETRALIAS_11_APEMPE_26_06_2023

Τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ύψους 600 εκατ. ευρώ κατέθεσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στη Βουλή ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θάνος Πετραλιάς, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των πρώτων αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου.

ΦΩΤΟ_1_10

Θέμα φερεγγυότητας των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα για κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από τον κατακλυσμό στη Θεσσαλία, τίθεται από πλευράς υπουργείου σε ανακοίνωση Αυγενάκη.

KAR_5533_AGROTICA_OKT_22

Απώλειες που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ, για τις εγχώριες εταιρείες σποροπαραγωγής, αλλά και μεγάλες ελλείψεις σε πιστοποιημένο σπόρο σποράς για μια σειρά από καλλιέργειες, ενόψει της νέας καλλιεργητικής σεζόν, που προβάλλει γκρίζα, προστίθενται στα αναρίθμητα πλήγματα από τις βιβλικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

IFA-FARM-PICS-_40

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Θεσσαλία, για να δει από κοντά τις καταστροφές που υπέστη η περιοχή, ο Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

KAR_1177_2

Ρευστότητα, θεσμικές παρεμβάσεις για τη χρήση γης και συντονισμένες κινήσεις για αναπλήρωση σε βάθος επταμήνου του χαμένου ζωικού κεφαλαίου της Θεσσαλίας, περιλαμβάνονται στο πλαίσιο δράσεων που συνέταξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για μια ταχεία ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις πλημμύρες και μάλιστα με έναν πιο σύγχρονο και ευθυγραμμισμένο με τις σύγχρονες παραγωγικές απαιτήσεις τρόπο.

Screenshot_2023-09-19_at_17_06_06

Από ανακατανομές υφιστάμενων κοινοτικών κονδυλίων που είναι στη διάθεση των ελληνικών αρχών αναμένεται να χτιστούν οι αποζημιώσεις για την Θεσσαλία, όπως προκύπτει από τις διπλωματικά διατυπωμένες διαβεβαιώσεις που έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης στις Βρυξέλλες.Εν τω μεταξύ, σε επίσημη συνάντηση που είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, Γιάνουζ Βοϊτσεχόφσκι, ο Έλληνας υπουργός συζήτησε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους μπορούν «να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες» και να κινητοποιηθούν πόροι για στήριξη των πληγέντων αγροτών.

IMGP9655_5

Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ φαίνεται πως εξετάζουν οι ιθύνοντες, με την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου να μετατίθεται όπως όλα δείχνουν για αργότερα μέσα στο έτος.

larisa-nekra-zoa-3-768x512

Στις 71.212 ανέρχεται ο αριθμός νεκρών αιγοπροβάτων στον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο, με βάση την τελευταία ενημέρωση των αρχών, ενώ προς τα πάνω και οι δηλώσεις προς τις αρμόδιες αρχές για νεκρά χοιρινά, βοοειδή.

_methode_times_prod_web_bin_054299d2-9fd2-11ec-a33b-e5ebed659a52_2

Σοβαρές ανακατατάξεις σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας, δείχνει να επιφέρει ο μεγάλος κατακλυσμός στον θεσσαλικό κάμπο, με το σύνολο των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής να διερευνούν τις συνέπειες του φαινόμενου και να προγραμματίζουν ανάλογα τη δραστηριότητά τους για την επόμενη μέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ