BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Στην Νίκαια Λάρισας οι πλημμυροπαθείς αγρότες κάνουν «ταμείο» για τα μέτρα αποκατάστασης

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης στη χειμαζόμενη Θεσσαλία από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκαλεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η ΕΟΑΣΝΛ στην Νίκαια.

katharismoi_rematon-696x383

181
0

«Καλούμε τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Λάρισας να συμμετέχουν στην μαζική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία, με τα πλημμυρισμένα χωράφια στην πρώην Λίμνη Κάρλα, την απώλεια παραγωγής σε όλα τα προϊόντα, τις προκαταβολές και τις αποζημιώσεις όπως ορίζονται από το ΦΕΚ της 6ης Νοεμβρίου και είναι πολύ χαμηλές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και τις εξελίξεις σχετικά με το ΤΟΕΒ και τις επιπτώσεις που θα έχει στην τιμή του νερού άρδευσης.

Στο κάλεσμα αναφέρεται ότι  «Επιδιώκουμε μέσα από γόνιμη συζήτηση να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που κυριολεκτικά αφοράνε στην επιβίωση μας.

Στην σύσκεψη καλούμε δημόσια με αυτή την ανακοίνωση, τους Βουλευτές του Νομού, την νυν και την επόμενη Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, τους Δημάρχους των πλημμυρόπληκτων περιοχών, εκπροσώπους φορέων,  να παρευρεθούν στην σύσκεψη και να ακούσουν τον προβληματισμό αλλά και να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματα επιβίωσης των πλημμυροπαθών αγροτών!

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Ποτέ κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε ως δια μαγείας, ούτε με απραξία είτε στα καφενεία ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δόθηκαν λύσεις όταν αποφασισμένοι και ενωμένοι όπως σήμερα, με την συμμετοχή και τους αγώνες μας επιβάλλαμε το δίκιο μας! Όλοι εκεί! Δεν περισσεύει κανένας και όλοι μπορούν να συμβάλλουν ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και εξελίξεις.».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις