BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Ληξιπρόθεσμες οφειλές διεκδικούν οι πάροχοι ρεύματος από πλημμυροπαθείς αγρότες

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα φαίνεται πως αποδεικνύονται οι ρυθμίσεις του Νοεμβρίου, με βάσει τις οποίες οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα έδιναν μια περίοδο χάριτος στους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, τουλάχιστον δυο ετών, αφού στα χέρια των πολύπαθων αγροτών του θεσσαλικού κάμπου φτάνουν τις τελευταίες ημέρες επιστολές ειδοποίησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

w22-81354dehlogariasmos500

336
0

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 8 Νοεμβρίου 2023 αναφέρεται πως κατόπιν συνεργασίας των αρμοδίων υπουργείων αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει «ρύθμιση, η οποία θα περιέχει μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο»

Στην πράξη αυτό δεν λειτούργησε. Για το θέμα τώρα κινητοποιείται και η ΕΘΕΑΣ, η οποία απέστειλε επιστολή ζητώντας την αυτονόητη τήρηση από τους παρόχους της εν λόγω ρύθμισης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Βρισκόμενοι τρεις μήνες μετά την ολοκληρωτική καταστροφή, που σημειώθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και αγρότες προσπαθούν μέχρι σήμερα να ορθοποδήσουν και να επανασχεδιάσουν την επόμενη μέρα για την πλήρη ανάταξη της περιοχής.

Ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας με αγρότες των πληγέντων περιοχών, πληροφορούμαστε πως παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη των πλημμυροπαθών, ιδιώτες παροχών ηλεκτρικής ενέργειας αποστέλλουν «επιστολές ειδοποίησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές». Χαρακτηριστικά, σας υπενθυμίζουμε πως σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 8 Νοεμβρίου 2023 αναφέρεται πως κατόπιν συνεργασίας των αρμοδίων υπουργείων αποφασίστηκε πως θα υπάρξει «ρύθμιση, η οποία θα περιέχει μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο».

Κρίνοντας από τα ανωτέρω δεδομένα και αντιλαμβανόμενοι πως οι αγρότες εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν, κινδυνεύουν ταυτόχρονα και από οριστική διακοπή του ηλεκτρικού τους ρεύματος, παρακαλούμε όπως τηρείται η υλοποίηση και η εφαρμογή των ρυθμίσεων για το ρεύμα των πλημμυροπαθών από όλους τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και να παύσει η οποιασδήποτε διεκδίκησης των οφειλών τους».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις