BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Μπλόκο στην εθνική οδό αποφάσισε η πανθεσσαλική σε σύσκεψη στον Παλαμά

Να βγουν τα τρακτέρ την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στην Εθνική Οδό, με προοπτική το στήσιμο ενιαίου πανθεσσαλικού μπλόκου ,αποφάσισαν οι αγρότες στην πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας, σστις 17 Ιανουαρίου, σε μαχητικό κλίμα.

IE9gvzSaDLnpXJhUlvrC_3

1294
11

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να βγουν τις επόμενες μέρες επιπλέον τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όλης της περιοχής, να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις και την Τετάρτη 24 Γενάρη να κινηθούν τα τρακτέρ προς την Εθνική Οδό. Το ακριβές σημείο θα αποφασιστεί μετά από τις συσκέψεις.
Στo πλαίσιo της προετοιμασίας για την κινητοποίηση των τρακτέρ την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου,  πραγματοποιούνται oι εξής συσκέψεις:

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο ΤΟΕΒ στα Φάρσαλα στις 6.30μμ
Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην ΓΑΛΗΝΗ στο καφενείο Γκέκα στις 7μμ.
Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην ΑΓΙΑ στην αίθουσα Χρυσαλιδα. 

Με τρακτέρ στην σύσκεψη

Οι αγρότες κατέφθασαν στην πανθεσσαλική σύσκεψη με τα τρακτέρ τους δίνοντας αγωνιστικό τόνο σε αυτήν.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Τρακτέρ και άλλα μηχανήματα στο κέντρο της πόλης των Σερρών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σχεδιάζουν να κατεβάσουν οι αγρότες του νομού σε συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για τις 26 Ιανουαρίου.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της κινητοποίησης έχει αναλάβει ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο, ορίζοντας το ραντεβού στο διοικητήριο (σ. σ. πρώην Νομαρχία) Σερρών για τις 11:30 το πρωί της 26ης του μήνα.

«Τα χρόνια προβλήματα, όπως το κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, παραμένουν άλυτα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε τη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος στην οποία θέτει προ των ευθυνών τους τους αγρότες με μια σειρά ερωτημάτων: «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας; Θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη για τα παιδιά μας; Θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία; Αν ΝΑΙ πάρτε ο κάθε ένας την ευθύνη της συμμετοχής στην αντίσταση κατά του αφανισμού των αγροτών αλλά και του τόπου μας».

Το «παρών» στο συλλαλητήριο αποφάσισαν να δώσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Σιντικής, έπειτα από συνάντηση που είχαν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη, ταυτόχρονα, θα βγάλουν και τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους. 

«Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε την κοινωνία αλλά τα προβλήματα μας έχουν συσσωρευτεί και είναι πολλά» ανέφερε ο Θεόδωρος Καρατζίκος, αγρότης και πρώην πρόεδρος Κερκίνης.

 

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

18-01-2024 15:16ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΕ

Ας μην ξεχάσει ο Πανσερραϊκός Αγροτικός σύλλογος να καλέσει και τον Καραμανλή με τις 40000 χλδ ψήφους

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (6)

18-01-2024 12:49ΚΑΤΣΑΝΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ολο ειρωνεια βλακες. Τρωτε ομως προιοντα και θελετε και φθηνα. Δεν ξερετε τι θελετε. Οπου φυσαει ο ανεμος. Βλακες

Απάντηση

18-01-2024 11:46ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΕ

Σιγά σιγά και απαλά απαλά με το μαλακό. Θα αντέξετε μια βδομάδα η λιγότερο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις